The official language of blog is Greek so if you want to translate it, you must choose to translate from Greek to your language...



Γυναίκες και αντρικό καμάκι : "Μπορείς...?"
22-06-2012


    
Αν είσαι άντρας θα καταλάβεις πως αυτό το κείμενο έρχεται να πει για σένα όλα αυτά που σου έρχονται στο μυαλό την στιγμή που έχεις πλησιάσει κάποια να την γνωρίσεις και παλεύεις να βρεις αυτά που θα την κερδίσουν, την ίδια στιγμή όπου εκείνη σε αντιμετωπίζει με ύφος  << εντυπωσίασε με αν μπορείς.>>.
    Αν είσαι η γυναίκα που υπάγεται στο ποσοστό των γυναικών με το συγκεκριμένο ύφος, τότε διάβασε το κείμενο με ανοιχτό μυαλό και κατάλαβε πως πρέπει να αντιμετωπίζεις τους άντρες και γιατί.

Το κείμενο αυτό αφορά περιπτώσεις όπου η εξωτερική εμφάνιση είναι αρεστή, αλλά χαλάει κατά την διάρκεια της ολιγόλεπτης πρώτης επαφής…


Ανήκεις σε ένα ποσοστό γυναικών που πιστεύετε πως το αντρικό καμάκι θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες αρετές ώστε να θεωρείται επιτυχημένο. Θεωρείς πως θα πρέπει να υπάρχει πρωτοτυπία στον τρόπο που θα ξεκινήσει την συζήτηση και στο πως θα την συνεχίσει - ενώ παράλληλα έχεις συντονίσει στο πρόσωπο σου την μάσκα της απόμακρης και ξινισμένης. Το σωστό timing είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό για σένα αφού θα πρέπει να σε πλησιάσει την στιγμή όπου δεν θα διασκεδάζεις ιδιαίτερα, δεν θα μιλάς με την φίλη σου, δεν θα στέλνεις μήνυμα στο κινητό σου, γενικώς δεν θα σε διακόψει από κάτι που θα τον μεταφέρει στον χαρακτηρισμό  "ενοχλητικός". Το ύφος του θα πρέπει να είναι άνετο και χωρίς άγχος, θα πρέπει να λέει αστεία και να σε κάνει να γελάς, να είναι ενδιαφέρουσα προσωπικότητα αλλά να μην βγαίνει ψωνίστικη γιατί θα σε χαλάσει, και πολλά άλλα που δεν θα αναφέρω γιατί ο σκοπός του κειμένου δεν είναι η υπερανάλυση των κριτηρίων του συγκεκριμένου ποσοστού γυναικών.

Ένα και μόνο ερώτημα βγαίνει από τα στόματα των αντρών για εσένα και την ομάδα που ανήκεις:
Είσαι στα καλά σου?

Η απόλυτη αλήθεια είναι πως είσαι στα καλά σου απλώς δεν έχεις επίγνωση του τι σημαίνει καμάκι και πως θα το βίωνες εσύ. Δεν έχεις υπάρξει ποτέ σου κυνηγός, δεν έχεις γνωρίσει την αποτυχία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και το μόνο που ξέρεις άριστα, είναι να παίρνεις την θέση σου στον θρόνο σου κάθε φορά που παθητικά δέχεσαι το καμάκι, και να περιμένεις να κρίνεις πως θα σε διεκδικήσει.
Γιατί δεν δοκιμάζεις μια φορά να πας εσύ να μιλήσεις στον κούκλο που κάθεται απέναντι και έχεις κατουρηθεί πάνω σου από το πόσο θέλεις να τον γνωρίσεις?
Είναι απλό : Θα πας εκεί που κάθεται με τους φίλους του και θα διασκεδάζει, με το που φτάσεις εκείνος και όλη του η παρέα θα σε κοιτάξει με ύφος "από πού ξεφύτρωσε αυτή τώρα", εκείνος θα κλειστεί στον εαυτό του και θα αμυνθεί περιμένοντας να του πεις έξυπνες ατάκες ώστε να συντηρείς την συζήτηση, ως τελικό αποτέλεσμα να σου κάνει το χατίρι να συμμετάσχει στον διάλογο που θα πασχίζεις να ανοίξεις, στο διάστημα αυτό θα σκέφτεσαι πως εκτός από την παρέα του, και η δική σου η παρέα σε κοιτάζει και θα πρέπει να επιτύχεις για να μην φας καζούρα όταν θα φτάσεις πίσω με μια χυλόπιτα στο ενεργητικό σου, θα σκέφτεσαι πως αν σε απορρίψει θα έχεις χάσει την ευκαιρία να γνωρίσεις αυτόν που σου άρεσε τόσο και σε έκανε να ξεπεράσεις όλα τα παραπάνω εμπόδια και να δοκιμάσεις την τύχη σου μαζί του και θα σκέπτεσαι πως ο χρόνος που έχεις με αυτόν τον άντρα θα είναι περίπου 2 με 3 λεπτά όπου αν δεν τα καταφέρεις θα πάρεις τον τίτλο της ωραίας αλλά ηλίθιας.

Εύκολο δεν είναι? Πόσο δύσκολο σου είναι όλα αυτά να τα ξεπεράσεις για τα 2 με 3 λεπτά που θα έχεις στην διάθεση σου και να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας?

Ξύπνα.

Δεν έχεις έστω έναν φίλο άντρα που είναι γαμώ τα παιδιά, που έχει χιούμορ, που θα σύστηνες άνετα σε μια φίλη σου γιατί θα περνούσε ωραία μαζί του, που έχει ωραίο στυλ, που είναι μορφωμένος, που είναι καλλιεργημένος, αλλά που είναι και ντροπαλός? Που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει όλο αυτόν τον μαραθώνιο αρνητισμού που ενώ διαρκεί μόνο 2 με 3 λεπτά, μοιάζει με αιώνα? Γιατί αυτό το συγκεκριμένο άτομο που δεν αντέχει αυτή τη πίεση και αυτό το χτύπημα στην ψυχολογία του να μην έχει ελπίδα με μια γυναίκα της κατηγορίας σου? Εκείνος γιατί να κρίνεται για το πόσο άνετος είναι να αντιμετωπίσει όλη αυτή την κατάσταση και γιατί εσύ βάζεις τον εαυτό σου σε μια θέση όπου μπορεί να χάσεις έναν αξιόλογο άνθρωπο επειδή λέει χαζομάρες από το άγχος του, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι εμφανέστατο στα μάτια σου?  Γιατί αντί να τον βομβαρδίζεις με αρνητισμό δεν τον κάνεις να νιώσει πιο άνετα και να κρίνεις εκ των υστέρων αν είναι ηλίθιος ή όχι?

Κανένας νοήμον άντρας δεν έχει την απαίτηση να πάρουν οι γυναίκες το καμάκι στα χέρια τους και να χαλάσουν έναν από τους εναπομείναντες  θεμελιώδεις διαχωρισμούς του αντρικού και γυναικείου φύλου.  Έχετε τρελαθεί όμως. Έχετε μετατρέψει τις ανθρώπινες γνωριμίες σε μια τεράστια λίστα προαπαιτούμενων χαρακτηριστικών που αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. Τα πράγματα είναι απλούστερα από όλο αυτό που βιώνουμε σήμερα.

Ένας άντρας που του αρέσεις θέλει να σε γνωρίσει και το πρώτο που καλείσαι να κρίνεις είναι αν σου αρέσει. Σου αρέσει? Εφόσον σου αρέσει εμφανισιακά και είσαι διαθέσιμη σε μια γνωριμία, αντιμετώπισε τον σαν άνθρωπο, ακριβώς όπως θα αντιμετώπιζες τον γείτονα σου που σου πιάνει συζήτηση για οτιδήποτε και είσαι φιλική και ευγενική. Γιατί την στιγμή που κάποιος έρχεται να σε γνωρίσει γιατί του αρέσεις,  βάζεις αυτομάτως την μάσκα της σκύλας? Δωσ’ του  τον χώρο και τον χρόνο να σου μιλήσει και να σε παίξει με αυτό που πραγματικά είναι, όχι με ότι του έχει απομένει από την προσπάθεια του να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό.  Μην προσπαθείς να γνωρίσεις κάποιον υπό πίεση, εσύ υπό πίεση μπορεί να είσαι σαν 10 χρονών παιδάκι, εκείνος δεν έχει αυτό το δικαίωμα?

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε καλοί και κακοί ανάλογα τις συνθήκες που βρισκόμαστε και τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν. Οφείλουμε να παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες ενεργητικά, αν θέλουμε παθητικά να λαμβάνουμε το καλύτερο και αντικειμενικότερο κομμάτι ψυχής του ανθρώπου που έχουμε απέναντι μας. Είτε τον ξέρουμε, είτε όχι.


Χαμογέλασε, συμμετείχε, δώσε χρόνο…. και κρίνε.  


Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Υποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)
________________________________________________

14 σχόλια:

  1. Η λύση είναι πολύ απλή φίλτατοι άνδρες!!!! Αντί να περιμένετε να αλλάξουν οι γυναίκες αυτής της κατηγορίας,κάντε κάτι δραστικότερο ΕΣΕΙΣ!!! Μη ξανασχοληθείτε με αυτές και θα δείτε πως με ένα "μαγικό" τρόπο θα εκλείψει το είδος τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς την συγκεκριμένη κατηγορία την ανακαλύπτεις εκ των υστέρων όμως... Μακάρι να κυκλοφορούσαν με ταμπελάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν και πιστεύω οτι κυκλοφορούν με ταμπελάκι,δεν έχει σημασία το πότε θα το ανακαλύψεις αλλά το πως θα τις αντιμετωπίσεις αφού αποκαλυφθούν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είπες: Εαν και πιστεύω οτι κυκλοφορούν με ταμπελάκι


    ...Πιστεύεις πως είναι οι γυναίκες "λατέρνες", που βγαίνουν από το σπίτι με προσωπικότητα Μαντόνα και ύφος 10 καρδιναλίων..? Νο no no... αυτές ανήκουν στην κατηγορία που απλά δεν θα πάει κανείς και γκρινιάζουν πως οι άντρες είναι κότες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύω οτι το ενεργειακό κάθε ανθρώπου είναι το ταμπελάκι του άσχετα με το πως πλασάρεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ενεργειακό όμως δεν είναι κάτι που το αντιλαμβανόμαστε ο καθένας διαφορετικά, για να μην πω πως σε πολλές περιπτώσεις δεν το αντιλαμβανόμαστε και καθόλου? Εννοώ, δεν είναι τελείως υποκειμενικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που εκπέμπει κάθε άνθρωπος είναι το πόσο καλή επαφή έχει με τον εαυτό του... Απλά για τους περισσότερους είναι δύσκόλο να εισπράξουν αυτή την ενέργεια γιατί δεν έχουν έρθει ούτε οι ίδιοι σε επαφή με το είναι τους....Οπότε αυτό που λέω είναι να δουλέψουμε όλοι λίγο παραπάνω με τον εαυτό μας ώστε να αποκτήσουμε τα σωστά φιλτρά επιλογής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οκ.... το πήγες σε πιο υπερφυσικό επίπεδο που ακριβώς σε αυτό το σημείο το 99% του πληθυσμού... το χάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να ψάξει να το βρει αλλιώς να πάψει να γκρινιάζει...Τη λύση στα προβλήματα των 2 φύλων δε θα τη φέρει ο "απομηχανής Θεός"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν την κατάλαβα αυτή την απάντηση... (ένα ψευδώνυμο θα βοηθούσε να καταλαβαίνουμε αν μιλάει το ίδιο πρόσωπο κάθε φορά ή διαφορετικό....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εννοώ ότι αυτό που χάνει το 99% του πληθυσμού,δηλαδή την επαφή με τον εαυτό του(που χαρακτήρισες υπερφυσικό επίπεδο) να ψάξει να τη βρει γιατί αυτό ευθύνεται για τα προβλήματα των διαπροσωπικών σχέσεων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζώρια που τραβάμε οι άνθρωποι (άντρες κ γυναίκες)
    Θα πρέπει να έχεις σπουδάσει πυρινικός φυσικός με γνώσεις στην ψυχολογία, να πάρεις διδακτορικό φυσιογνωμιστή και ταυτόχρονα να είσαι και διαισθητικός για να καμακώσεις.
    Τα πράγματα είναι απλά και θέλουν άπλα
    Τίποτα απ τα υπερφυσικά και δύσκολα. Όπως έγραψε και ανώνυμα κάποιος πιο πάνω.
    Εαυτός. Όχι Εγώ αλλά εαυτός. Ας βγαίνουμε όλοι έξω φορώντας αυτόν και τα πράγματα θα στρώσουν
    Η επιλογή γίνεται με ένα κριτήριο και μόνο. Εξωτερική εμφάνιση. Πόσο να δουλέψουμε κι εμείς οι κούκλες με το μέσα όταν τσιμπάτε εύκολα με το έξω. Ένας πάντα κάθεται όποιο ύφος κι αν φοράμε οπότε σκασίλα μας αν θα σας αρέσει ή όχι το ύφος

    Μαρία με τα κίτρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία με τα κίτρινα μου άρεσε πολύ το οτι τα πράγματα είναι απλά και θέλουν άπλα. Είναι η φράση που σκιαγραφεί αυτό που θέλω να περάσω με το κείμενο μου.

    Η τελευταία σου φράση πάντως έχει να κάνει με την προσωπική ανάπτυξη, όπου είναι επιλογή του καθενός να αντιληφθεί ποιό θα ήταν το σωστότερο ύφος ανεξαιρέτως αποτελέσματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή