The official language of blog is Greek so if you want to translate it, you must choose to translate from Greek to your language...


Περιθώρια βελτίωσης…
Δευτέρα 14/12/2009

Ας δούμε τι είναι αυτό που μόνοι μας προκαλούμε στις σχέσεις μας....
Ποιο θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το σημαντικότερο στοιχείο που μας συνεπαίρνει σε μία νέα γνωριμία? Κατά γενική ομολογία είναι αυτός ο άγνωστος κόσμος που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος που μας έχει κινήσει το ενδιαφέρον, δημιουργώντας μας την διάθεση να συνεχίσουμε την γνωριμία μας μαζί του, ελπίζοντας πως τα αρχικά στοιχεία που έχουμε δει και μας άρεσαν, να συνεχίσουν με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό. Το γεγονός πως “είδαμε” κάτι στον χαρακτήρα του άλλου και μας “τράβηξε”, είναι ένα ελάχιστο δείγμα σε σχέση με τις τεράστιες ποσότητες πληροφοριών που κρύβει μέσα του και που έχει ως στόχο να μας “μοιράσει”, προκειμένου να μας δείξει τις αθέατες πλευρές του. Όμως αυτό είναι πάντα καλό?

Υπάρχει μία λέξη που αντιπροσωπεύει έναν από τους σημαντικότερους λόγους για την εκκίνηση της διάλυσης μιας σχέσης και αυτή είναι η…

Απομυθοποίηση…

Ο αρχικός ενθουσιασμός για κάποιον, πηγάζει από δυο βασικές πηγές. Η πρώτη πηγή, είναι το στοιχείο που πρωτοείδαμε και μας δημιούργησε την επιθυμία να γνωρίσουμε περισσότερα για το άτομο του και η δεύτερη πηγή, είναι η υποκειμενική εικόνα που “χτίσαμε” στο μυαλό μας εξαιτίας του ενός στοιχείου, για το υπόλοιπο κομμάτι του χαρακτήρα του.

Η δεύτερη πηγή, αποτελεί την μεγαλύτερη εστία προβλημάτων, καθώς είναι το κομμάτι που δημιουργεί τις απογοητεύσεις, άρα την απομυθοποίηση. Πως όμως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί? Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να αποφύγουμε την απομυθοποίηση, ο ενεργητικός και ο παθητικός.
Ο ενεργητικός αφορά το εγώ μας και το τι οφείλουμε εμείς οι ίδιοι να κάνουμε, προκειμένου να διαφυλάξουμε τον ίδιο μας τον εαυτό από μια πιθανή απογοήτευση, και αυτός ο τρόπος δεν αφορά τίποτα άλλο από το να ΜΗΝ δημιουργούμε πιθανά σενάρια για το πως μπορεί να είναι ο άλλος. Ένα αρχικό στοιχείο, είναι απλά ένα αρχικό στοιχείο, που σίγουρα είναι καλό για την εκκίνηση τη γνωριμίας, αλλά δεν θα πρέπει να του δίνεται τόση αξία - να είναι τόσο υπολογίσιμη μονάδα δηλαδή - ώστε να μας φέρνει αντιμέτωπους αργότερα με αρνητικές εκπλήξεις. Αυτό το στοιχείο λοιπόν μπορεί να είναι ψεύτικο γιατί ίσως μας δόθηκε εσκεμμένα, μπορεί να είναι σε διαφορετική ένταση από αυτή που νομίζουμε πως είναι ή μπορεί να έχουμε δει κάτι, που στην πραγματικότητα να διαφέρει ολοκληρωτικά. Ένα παράδειγμα που δημιουργεί εύκολα λανθασμένα σενάρια, είναι το επάγγελμα των ανθρώπων. Ειδικά στον χώρο της τέχνης, πάντα οι άνθρωποι λειτουργούν με έναν έντονο ενθουσιασμό, με αποτέλεσμα, η μη καλλιτεχνική πλευρά των ανθρώπων αυτών να χαλάει την εικόνα. Η “πρόληψη” λοιπόν είναι η εξυπνότερη κίνηση, και το τονίζω… η πρόληψη… όχι η προκατάληψη!
Ο παθητικός τρόπος αφορά όλα όλα αυτά που μπορεί να κάνει το ζευγάρι, ώστε να προσπαθήσει να διατηρήσει το αρχικό επίπεδο υψηλό και μερικά από αυτά είναι τα εξής…
Πόσες φορές δεν τυχαίνει οι άνθρωποι να “τσαλακώνουν” την εικόνα τους εν όψη οικειότητας? Γυναίκες και άντρες σταματούν να προσέχουν την εμφάνιση τους όσο περνάει ο καιρός, σκεπτόμενοι πως πλέον “δέσανε τον γάιδαρο τους”. Είναι λογικό να δημιουργείται οικειότητα, αλλά δεν είναι λογικό να καταστρέφουν την αρχική “μαγεία” με κάτι που μπορούν να ελέγξουν 100%. Η καθημερινή επαφή είναι κάτι που επίσης δημιουργεί σημαντική φθορά καθώς χωρίς να γίνεται αντιληπτό, η παρουσία του άλλου στην ζωή τους “συνηθίζεται” με αποτέλεσμα να μην τους “λείπει”. Μερικά κενά θα μπορούσαν να είναι λυτρωτικά στην διατήρηση του ενδιαφέροντος. Ένα ακόμα στοιχείο που δεν πρέπει να συμβαίνει, είναι όταν η αρχική λεπτότητα και ευγένεια των ανθρώπων όσο περνάει ο καιρός αρχίζει να αντικαθίσταται με το " <<έλα μωρέ>>, με αποτέλεσμα να γίνεται πασιφανές πως η αρχική εικόνα που είχε για το συγκεκριμένο άτομο ήταν απόλυτα πλασματική. Θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του να είναι απόλυτα ειλικρινείς και σε όποιον αρέσει ή να συνεχίσουν το ίδιο μυθοπλαστικό στυλάκι που έχτισαν από την αρχή, ώστε να μην δημιουργήσουν αντίφαση – κάτι που φυσικά είναι αδύνατον.

Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα που δείχνουν τα λάθη μας και πως αυτά γίνονται λόγοι για απομυθοποίηση, όμως ο ρόλος του κειμένου δεν είναι η καταγραφή τους, αλλά η αφύπνιση μας. Ο κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να σκεφτεί τα λάθη του και τον τρόπο που λειτουργεί με τον σύντροφο του, προκαλώντας τις ανάλογες παρενέργειες σε εκείνος και στην σχέση του.

Η διατήρηση της αρχικής μαγείας είναι ευθύνη και των δύο...



Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Yποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)

________________________________________________

141 σχόλια:

  1. Καλησπέρααααα....
    Με λίγα λόγια η απομυθοποίηση είναι αποτέλεσμα της ζωηρής φαντασίας του ενός ή της...διαφήμισης στοιχείων χαρακτήρα του άλλου που στην ουσία δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνείτε? Είναι έτσι?
    Παραθέστε παραδείγματα που χαλάνε την χημεία, πείτε την προσωπική σας εμπειρία

    Είναι έτσι τα πράγματα ή υπάρχουν κ άλλες παράμετροι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχιν καλησπερα Γιωργο!
    Ακομα μια φορα που μας αγγιζεις με το θεμα σου!
    Ειναι αληθεια λοιπον πως αρχικα δειχνουμε και βλεπουμε κατι αλλο και επειτα οπως το ειπες κ εσυ δενουμε τον γαιδαρο μας και βγαζουμε εναν αλλο εαυτο..που ομως δεν ειναι και παντα πραγματικος..θελω να πω πως καμια φορα ειναι ο ενθουσιασμος,ο ερωτας και ολα αυτα τα καλα μιας νεας γνωριμιας που μας αλλαζουν..και που θελουμε να δειξουμε γιατι πιστευουμε πως ετσι θα γινουμε πιο αγαπητοι!παρασυρομαστε θελουμε να ειμαστε καμια φορα αυτο που δειχνουμε χωρις να μπορουμε να το υποστηριξουμε!
    παντως σιγουρα θα πρεπει να ειμαστε αληθινοι με τους αλλους για να ειμαστε και εμεις ικανοποιημενοι πως αγαπανε εμας και οχι κατι αλλο!
    αληθεια ομως για ποσο μπορει να κρατησει αυτη η μαγεια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για πόσο θα ήθελες να κρατήσει...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kalhspera Giwrgo kai apo mena!Pragmatika para poly kalo to keimeno sou..Arxika thelw na apanthsw sthn Euh oti h mageia krataei oso ths epitrepsoume emeis na krathsei kai lew emeis giati o kathenas monos tou kai eteroxronismena polles fores de ferei kai to swsto apotelesma!Tha symfwnhsw apolyta mazi sou oti h paragnwrish me to syntrofo sou se shmeio na paramelhseis ton eauto sou einai syxno fainomeno anamesa sta zeugaria kai den symfwnw katholou...ti shmainei exw desei to gaidaro mou kai thwrw dedomeno ton allon?Kaneis den einai kthma kanenos...To stantar lathos pou synhthws kanoume einai oti prospathoume na allaxoume ton allon...nai auto den ginetai,gi'auto kai polles fores yparxei rhxh stis sxeseis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχήν φοβερό θέμα μπράβο… εγω δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η απομυθοποίηση πρέπει να είναι κατά βάση αρνητικό πράγμα??? δεν κοροϊδεύουμε τον εκατό μας με το να νομίζουμε ότι το άτομο που έχουμε διπλά μας δεν έχει αρνητικά, δεν έχει ούτε ένα ψεγάδι??? Και πως θα συνεχίσουμε να ζούμε σε ένα ψέμα με ένα άτομο που δεν ξέρουμε?? Δεν λέω να παρατήσουμε τον εκατό μας φυσικά όλοι θέλουμε να βλέπουμε το άτομο που αγαπάμε και να μας θυμίζει ποσό όμορφος/όμορφη είναι στα ματιά μας αλλά νομίζω ότι πρέπει να αγαπάμε και τα ελατοματα του όσο δυνατά αγαπάμε και τα προτερήματα… δεν ζεις μονό με τα θετικά του αλλού μετά από κάποιο σημείο και αυτό είναι που κάνει την σχέση να αντέχει. Φυσικά και εκφέρω προσωπική άποψη έτσι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπέρα κι από μένα.. εν μέρει συμφωνώ με το κείμενο.. κάποτε είχα ακούσει μια σύμβουλο γάμου που είχε πει οτι πολλές φορες θεωρούμε ότι ο άλλος μας δείχνει άλλο πρόσωπο κι άλλο έχει τελικά.. αυτό συχνά οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι αλλάζουν στο περασμα του χρόνου.. άρα συχνα δεν έχει σχέση η απομυθοποιηση ή η συνήθεια αλλά η αλλαγή του ενος που δεν ακολουθείται από αλλαγή του άλλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θελω να ειμαι ρομαντικη!!πιστευω σε αυτα που ακουω τριγυρω μου πως ολα ξεθωριαζουν..αλλα πιστεψε με οσο το δυνατον περισσοτερο θα ηθελα αφου δεν γινεται για παντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε-η δεν τίθεται θέμα απομυθοποίησης όταν δεν έχεις πλάσει το μύθο μέσα στο μυαλό σου και υπάρχει μόνο εκεί. Αν έχεις δημιουργήσει μια αψεγάδιαστη εικόνα, κομμάτι κομμάτι η εικόνα αυτή θα αλλάξει.Είναι αναπόφευκτο. Όλοι έχουμε τα καλά μας και τα στραβά μας. Αλλά φοβάμαι πως συνήθως με τους άλλους είμαστε πιο αυστηροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eui dokimase na tou kaneis thn mia thn pornostar kai thn allh thn dikigoro kai 8a deis poso teleia 8a kratisei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μιχάλη άρχισες???

    Καλώς ήρθες Γωγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. geia sou giwrgo kai apo emena..vriskw to keimeno sou arketa eystoxo,proswpikh mou apopsh einai oti h mageia ws pros to aditheto filo den ksethwriazei efoson kai an stamathsei na ekplhsei o enas ton allo, estw kai me mikra kathimerina apla mikropragmata....pou tha valoun mia pinelia diaforopiodas thn kathimerinothta tous!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδη θα πρεπει να ξεσηκωσω οτι ταινια εχει το video club + οτι εχει σχεση με δημοσιο δικαιο κτλ.
    ε..αυτο ρε Μιχαλη δεν ειναι μαγεια!!πολυ δυσκολα μου'βαλες!!!πρεπει να αρχισω την εκπαιδευση νομιζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. spiridoula καλώς ήρθες. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες.

    Πολύ θα ήθελα να μάθω και άλλες απόψεις που θα βοηθούσαν να πάρουμε ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Em, an mou 8es suntirish na ma8eis na kaneis paixnidakia!

    Alliws sthn formoli!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εύη ο Μιχάλης πάντα έχει πρωτοποριακή σκέψη...

    Νομίζω πως πρέπει να αποδεχθείς τις συμβουλές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 01:35

    Καλησπερα και απο μενα....
    Αρχικα θα ηθελα να πω...πως οταν ξεκιναει μια σχεση-γνωριμια σαφεστατα και ο ενας προσπαθει να εντυπωσιασει τον αλλον....υπαρχουν ομως δυο περιπτωσεις,η μια ειναι οτι πολλες φορες θελουμε εχουμε αναγκη απο καποιον να μας εντυπωσιασει και η αλλη να παρουσιαζει κατι αλλο απο αυτο που ειναι στη πραγματικοτητα.Αυτο βεβαια θα φανει σε βαθος χρονου..εξου εν μερει και ενας λογος της απομυθοποιησης...δηλαδη πολυ απλα δεν υφισταται το ατομο που γνωρισαμε.Ωστοσο...στη διαρκεια μιας σχεσης καλο θα ειναι να συνεχιζουμε να θελουμε να εξελιχθουμε ως ανθρωποι..πολλες φορες ομως αυτο δεν ειναι αποδεκτο και απο τις δυο μεριες με αποτελεσμα..ενας απο τους δυο να εξελισσεται και ο αλλος να μενει στασιμος.Ολα ειναι στο μυαλο μας...και ειτε καταρριπτουμε μυθους ειτε ζουμε με αυτους.
    Συμπερασματικα θα ελεγα λοιπον...οτι καλο θα ειναι να ειμαστε ο εαυτος μας....και η επιλογη του συντοφου μας να υποστηριζεται απο μας 100%....μονο ετσι...δεν απομυθοποιειται..και''δεν δενεται ο γαιδαρος μας''...γιατι πολυ απλα δεν εχουμε αναγκη απο αυτο τελικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 01:38

    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...και να συμπληρωσω....ποτε κανεις δεν πρεπει να θεωρει τον αλλον δεδομενο!Καθημερινα πρεπει να τον διεκδικει με πραξεις...και να τονωνει τη φιλαρεσκεια και τον εγωισμο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλή είναι κ η απομυθοποιηση κ η ελλειψη μαγειας κ η κριση κ η διαλυση.. διοτι δεν είναι για να κρατήσουν όλες οι σχέσεις.. αλλά μόνο μια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ειπα Μιχαλη πως θα το βαλω κατω απλως εκανα μια διαπιστωση!!πως πρεπει να εκπαιδευτω!!!απο τα μουτρα με πηρες ελεος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μιχάλη αν τρομάξεις την κοπέλα που είναι καινούρια και δεν ξέρει τι κουμάσι είσαι θα σου απαγορεύσω να μιλάς στα κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 01:48

    Γωγω μου καλα ειναι αυτα που λες...συμφωνω εν μερει μαζι σου...αλλα οχι γιατι πιστευω σε ουτοπιες ....οτι θα κρατησει δηλαδη μονο μια σχεση αλλα γιατι πολυ απλα ολα πρεπει να τα βιωνουμε...και να περναμε απο ολες τις ψυχολογικες διακυμανσεις.Εξελισσομαστε....ετσι.Και στην επομενη σχεση ειμαστε καλυτεροι συντροφοι..με κατανοηση...με επικοινωνια..με απολυτο μοιρασμα στιγμων...
    Θα ηθελα ωστοσο να ειμαι οπτιμιστρια...και να συνεχισω να ευελπιστω σε μια ιδανικη σχεση..ομως ποιος ειπε οτι η ιδανικη σχεση...διατηρειται μονο με μαγεια..?????Μηπως χρειαζονται και αλλα συστατικα...για να διατηρηθει????Η αρκουμαστε..σε αυτη τη γενικοτητα της μαγειας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Eui se tromaksa?

    ela na sou dwsw ena filaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιώργο μάλλον θα έπρεπε να καλοπιάνεις το Μιχάλη αντί να τον φοβερίζεις... Θυμάσαι κάποια βράδια που έμενες μόνος σου με τα θηρία;;; Δηλαδή εμάς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Υπάρχουν....?

    Ας πέσουν μερικές ιδέες στο "τραπέζι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. marina ο Μιχαλης είναι δικός μας! Ενώ η Ευη ήρθε σήμερα. Δεν ξέρει για το στυλ του!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπάρχουν... Θετική σκέψη, καλή χημεία και σαντιγύ για το γαρνίρισμα (και άλλα :Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν με τρομαξες??...:o) πολυ!!!
    φιλακι??? κυκλοφορουν και ιοι!!ασε που μολις βγηκα και απο την φορμολη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 02:03

    Θεωρω οτι υπαρχουν...η μαγεια ειναι καθαρα δημιουργια του μυαλου μας...στη διατηρηση ομως μιας σχεσης...παιζει ρολο ας μη ξεχναμε και ισως τον σημαντικοτερο,το συναισθημα μας.Αρα...οταν καποιος σε νοιαζεται και σε αγαπαει σε μια σχεση και νιωθεις το ιδιο δεν διατηρειται η σχεση????Η μαγεια βοηθαει στην αποφυγη της ρουτινας...η μηπως και η αγαπη???Γιατι οταν αγαπας..διεκδικεις με καθε τροπο το ενφιαφερον του συντροφου σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. epishs emeis oi gynaikes perissotero, exoume thn tash na plathoume oloklhra senaria episthmonikhs fadasias kyriws(lol)pianomaste apo mikra pragmata pou anaferodasta kathimerina wrimazoun olo kai perissotero...me apotelesma thn apostrofh tou adithetou filou kai fysika thn apwleia ths sygekrimenhs stigmhs,opou adi to senario pou tha eplathe tha borouse zhsei mia romadikh stigmh...thelw na kataliksw sto gegonos oxi aparethta oti to kanoun apokleistika oi gynaikes, to idio isxyei kai gia tous avdres tha prepei na akoume ton anthrwpo mas para na fadazomaste diafora kai gia opoiadipote amfibolia mas tha prepei na exoume ypomonh..dioti to polu to kyrie elehson to variete kai o pappas...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Kala eui. toulaxiston na se paw volta me to podilato mou?
    rwta ta koritsia ti shmainei auto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Tha symfwnhsw me th Maria...yparxoun polla systatika gia na xarakthristei mia sxesh idanikh.O allhlosevasmos,katanaohsh,epivaivevaiwsh,paixnidi mesa sth sxesh,erwtas,agaph,akoma kai mikra xespasmata einai poly shmantika stoixeia gia mia ygeihs kai swsth epikoinwnia me apotelesma thn idanikh sxesh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. epishs emeis oi gynaikes perissotero, exoume thn tash na plathoume oloklhra senaria episthmonikhs fadasias kyriws(lol)pianomaste apo mikra pragmata pou anaferodasta kathimerina wrimazoun olo kai perissotero...me apotelesma thn apostrofh tou adithetou filou kai fysika thn apwleia ths sygekrimenhs stigmhs



    spiridoula με κάλυψες απόλυτα... Συμφωνώ με αυτό. Αναφέρομαι ποσοστιαία! Μην αρχίσετε να γκρινιάζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μιχάλη.....ντροπή σου.... Μετά θα την πας και για ψάρεμα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. einai poli diskolo na min fantazesai pragmata gia kapoion otan ton gnwrizeis gia prwti fora!!!!opws einai kai poli diskolo na diatiriseis th mageia otan trexeis me douleies, ypoxrewseis kai thn routina..to thema einai na ksereis pote na ypoxwriseis...stis apaitiseis..sta oneira..alla kai pote na afierwseis estw kai ena 10lepto mono gia na kaneis ton allo na xamogelasei....lew egw twra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 02:14

    ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕετσι Νατασα μου.....ολα αυτα..και γω με τη σειρα μου συμφωνω μαζι σου.Αρα η εννοια της μαγειας βοηθαει αρχικα στη δημιουργια της σχεσης και εν μερει στη διατηρηση της..
    Αληθεια...η Mandy που ειναι???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. δυστυχως δεν εχω χρονο..εχω αρχισει την εκπαιδευση...

    υσ:δεν χρειαζεται να ρωτησω ειναι γνωστη η φημη σου..στις υποσχεσεις..ελεος με αυτο το ποδηλατο πια !!βρες και καμια αλλη περιγραφη για αυτο!επαναλαμβανεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαρία..... Δε με αναγνώρισες????χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 02:21

    Ηθελα να σιγουρευτωωωωωωωωωω!!!!!!
    Μονο εσυ θα ανεφερες τη σαντιγυ πολυαγαπημενη μου φιλεναδα!!!!!!!!!Και εγω θα συμπληρωνα οτι χρειαζεται και το ''μελι''και ως γευση..και για να κολλησουμε!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. επ κοριτσια μην ξεχναμε τις σοκολατες κ τις τουλουμπες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. koritsia paragelies oso prolavenetai apo touloumpes...exw liges wres akoma na perasw sth thessalonikh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. μμμμ.....μέλι....σωστη σε βρίσκω! (θυμήθηκα και την ταινία "λουκουμάδες με μέλι".....)
    Δε συμμετέχω στη συζήτηση γιατί δε δύναμαι απόψε να μιλήσω σοβαρά...Με έχει πιάσει η βλακεία μου! Περιμένω να παρεκτραπείτε για να εισέλθω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. εγω θα ηθελα ενα κιλο Νατασα μου.. thanks!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. κοιτα τον ...μια να μου μεταφερει τον ιο..μια να με γιατρεψει!!!αφου δεν... σου λεω... γιατι δεν πας για ψαρεμα οπως προαναφερθηκε!!!
    εχουμε ξεφυγει απο το θεμα!!!Γιωργο βαλε μια ταξη σε αυτον τον γιατρο-ποδηλατη-ψαρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. exei dei kanenas thn tainia'apla den goustarei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Loipon,mageia gia mena einai na kaneis pragmatikothta ola ekeina pou exeis mesa sth fantasia sou kai oxi na ta afhneis mesa sta plaisia auths kai dushxws tis pio polles fores ola osa theloume na kanoume paramenoun mono sth fantasia mas!!!Prepei na zoume th stigmh oso pio entona ginetai kai tote auto to systatiko pou legetai mageia mesa se ma sxesh oxi mono tha megalwnei alla tha allazei kai synexeia xrwmata!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. χαχαχαχαχα! Εύη να είσαι σε ετοιμότητα... θα χρησιμοποιήσει τον τελευταίο του άσσο... Θα σου προσφέρει σοκολατάκι!
    Ανώνυμε-η όχι ακόμα, είναι στα προσεχώς. Γιατίιιιι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανωνυμε, εγω την εχω δει..λεει πολλες αληθειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. einai poly kalh tainia alla akoma kalytero einai kai to vivlio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. mallon den thn exei dei kanenas e?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Eui skeftomouna na pame sto parko na paroume loukoumades...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. to thema anwnyme einai na valeis kai ligo mualo diavazontas h vlepontas thn tania...giati ousiasthka panta xereis an se goustarei kapoios h oxi...apla tis perissoteres fores ethelotyfleis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Mαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 02:38

    Μα Νατασα μου το δυσκολο ειναι να αφεθουμε και οι δυο στο σωστο timing...μονο αν αφεθεις...κανεις πραγματικοτητα οτι εχεις στη φαντασια σου.Ο συντροφος σου ειναι διατεθειμενος να το πραξει???Η φοβαται...η δεν θελει..η δεν γουσταρει οσο εσυ..?????
    Νατασα εγω ειμαι καλυμενη...απο τουλουμπες...φερε..στα κοριτσια.
    Μαρινα...ελα ελα..θα σε παιξω εγω...μη μου στεναχωριεσαι..δωσε μπαλα και θα μπω στη μικρη περιοχη;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Maraki an fovatai...den thelei h den goustarei,NA FYGEI...NA PAEI ALLOU!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. wraia kapoies thn exete dei...apla to nohma einai oti kapoioi anthrwpoi einai gia na'nai mazi alloi oxi.h se thelei h oxi!an den ton thelate eseis tha to analuate????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. καληνυχτα σε ολους..καλη συνεχεια!
    οσο για τους λουκουμαδες Μιχαλη να τους προσφερεις στην αρχη για να γλυκανεις τον κοσμο και οχι 3 παρα το πρωι..εχω να χτισω και ενα κορμι δικηγοροπορνοσταρ!!!δεν κανει!!βλεπεις ακολουθω τις συμβουλες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ma an den ton thelame Chrisa den tha yphrxe perithwrio analushs...thn tyxh sou esy thn prokaleis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 02:45

    Εγω απλα Νατασα μου θα ελεγα...NNNNNNNNNNNNEXT!!!!!!!!!!!!
    Chrisa...εμεις ολα τα αναλυουμε..ακομα και τους λογους απορριψης του..και μη σου πω..οτι το σκεφτομαστε και μερικες φορες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Kalhnyxta Evi...kai na mas xanartheis!Den eiai kako paidi o Mixalhs...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δεν την έχω δει την ταινία ακόμα, αλλά σχετικά με το σχόλιο της Νατάσας...Ακόμα κι αν ξέρεις ότι κάποιος δε σε γουστάρει, δεν είναι μια πρόκληση να τον κερδίσεις; Δε σε γουστάρει ΑΚΟΜΑ... Δεν τα παρατάμε αμαχητί... Έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. καληνυχτα εύη.. καλως μας ηρθες χρυσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 02:48

    Νατασα δεν την προκαλεις μονο..την δημιουργεις...αλλα πολλες φορες αναλυεις τις πραξεις σου..ειναι σαν να κανεις διαλογο με το μυαλο και τη καρδια σου αλλα δυνατα....
    Μαρινα...δωσε μου σημεια ζωης....ελα ελα να γελασουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καληνύχτα Ευη!!

    Εγω δεν την έχω δει την ταινία που λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. an to skefteis kalh mou maria tha to metaniwseis kai tha peraseis 1 xrono ap'th zwh sou analuwntas to kai tha ton trws sth mapa!!!!!!!eleos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Eeee...oxi! an den se goustarei o allos apla den se goustarei kai parto xampari oso pio syntoma ginetai...me to zori pantreia no!!!!Opote exomaste sthn apopsh ths Marias meta...NEEEEEEXT!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. kai to nohma einai vreite kapoion pou endiaferetai kai endiafereste alliws to gluko den denei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 02:52

    Μαρινα διεκδικεις..οταν αυτος που γουσταρεις...εισαι σιγουρη οτι θα σε ταξιδεψει στα δυσκολα μονοπατια της φαντασιας σου..αλλιως για ποιον αλλο λογο τον θες?Προσωπικο στοιχημα????Ε,και????Σκοπος ειναι να εχουμε διπλα μας...ανθρωπους που εχουν εντονα συναισθηματα...οχι χλιαρα..τοτε δεν υπαρχει μαγεια...υπαρχει...το απολυτο κενο..και συμβιβασμος.
    Καληνυχτα Ευη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Dhladh Chrisa pws alliws mporei na desei to gluko...den se katalavainw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Συμφωνώ Νατάσα μου εν μέρει... Αλλά όπως κι εμείς, έτσι και οι άντρες θέλουν καμιά φορά να επιμείνεις. Δε λέω να συρθούμε και στα πατώματα!Έχουμε και μια αξιοπρέπεια! Όλα μέσα στα πλαίσια του παιχνιδιού. Εγώ αν θέλω κάτι και δεν το έχω, θέλω τουλάχιστον να ξέρω ότι προσπάθησα να το αποκτήσω.
    Μαράκι μου εδώ είμαι!!! Δε σε αφήνω χωρίς αριστερό half :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. χρυσα δεν εχεις αδικο.. στο μονο που θα διαφωνησω μαζι σου ειναι η χρηση β' πληθυντικου.. εδω σχολιαζουμε με αφορμη τα κειμενα του γιωργου.. τι εχουμε ακουσει, τι εχουμε κανει στο παρελθον, τι βλεπουμε γυρω μας.. επισης, καποιοι απο εμας γνωριζομαστε κ κανουμε κ πλακιτσα για να περναμε καλα.. επισης, συχνα διαφωνουμε.. ενα ειναι σιγουρο οτι δεν μιλαμε για εμας στην παρουσα φαση.. μιλαμε για ολους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αν υποθέσουμε πως η μαγεία είναι συνώνυμο της χημείας...

    Η απομυθοποίηση τι συνώνυμο έχει για τον καθένα σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Entaxei Marinaki.egw to phra diaforetika...oti se exei teleiws klasmenh kai pleon h epimonh exei katanhsei emmonh!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. sou aresei kapoios tou areseis kai su...theleis na proxwriseis thelei kai autos...sou steketai tou stekesai...apla pragmata!an den uparxoun auta tote ti?apla pernan ta xronia ksupnas 1 prwi kai pleon den mporeis na kaneis kati sth zwh sou giati se pernoun 4???????????
    oso mporeis twra pou exeis zwh koitas na peraseis kala giati meta....skata!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 03:01

    Μαρινα μου....θεωρω οτι απλα πρεπει να δηλωνεις το ενδιαφερον σου,μεχρι εκει ομως.Το θεμα ειναι οχι τι θελουν οι αντρες απο μας αλλα τι θελουμε εμεις απο μας.Εμενα προσωπικα με ξενερωνει η ιδεα να επιμενω...με χαλαει..και να κατακτησω το στοχο μου για μενα μετα δεν εχει σημασια...οποτε ουτως η αλλως...NEEEEEEEEEEEEXT!!!!!!!!Ολα στο μυαλο ειναι κοριτσιααααααααααααααα ολα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 03:04

    Μα Γιωργο...η χημεια αν υπαρχει...υπαρχει παντα αναμεσα στο ζευγαρι....το ιδιο και η μαγεια??
    Απομυθοποιηση για μενα = ρουτινα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Όχι προσωπικό στοίχημα, προς θεού.
    Λέγοντας όσα είπα πιο πάνω είχα στο μυαλό μου τον πρώτο άνθρωπο που ερωτεύτηκα και αγαπάω μέχρι και σήμερα. Εγώ ήμουν αυτή που ξεκίνησα το παιχνίδι και χρειάστηκε να επιμείνω και καταλήξαμε μαζί για 3 σχεδόν απίστευτα χρόνια.Ήθελα να είμαι μαζί του από την πρώτη στιγμή που τον είδα, αλλά εκείνος δεν με είχε προσέξει καν... Έπρεπε να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ara ti Chrisa mou?Proteineis na analwnesai me anthrwpous giati ta xronia pernoun...sumvivasmos?
    Giwrgo ena synonhmo pou mporw na skeftw einai h alxhmeia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Mαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 03:08

    Αλλο αυτο Μαρινα...ετσι ειναι αλλιως...ειχες περασει απαρατηρητη και φροντισες να σε προσεξει.Μαζι σου σε αυτο....παω πασο....να δω τα ρεστα σου :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. απομυθοποίηση = εκθρόνιση
    βάζεις κάποιον σε ένα θρόνο και κάνει ένα τσουπ... και πάπαλα (επιστημονικότατη ανάλυση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 03:10

    Οχι συμβιβασμος κοριτσια...οχι!!!!!!!!!
    Πρεπει να μας εχουμε ψηλα για να μας εχουν και οι αλλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Μαράκι σε παίζω ένα ποκεράκι μια μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 03:12

    Ενα αλλο που μου ερχεται με τη λεξη απομυθοποιηση...ειναι οταν ο αλλος αρχιζει και γινεται προβλεψιμος....και τα παντα καταντανε συνηθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 03:14

    Να σε παιξω ''Θαναση''????
    Καταλαβαινεις....αντρικο ονομα.....το παιζω καλυτερα...(για ευνοητους λογους)απο το ποκερακι...;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. χμμ.. απομυθοποιηση για μενα ειναι να κοιταζεις τον συντροφο σου σου κ να σκεφτεσαι: τι θελω εγω με αυτον τελικα? κ η απαντηση να ειναι: τιποτα.. τοτε παει ο μυθος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αν αρχίσουμε από τώρα τους συμβιβασμούς, ζήτω που καήκαμε.
    Να σας πω και μια ατάκα που μου τη χτυπάνε ακόμα;;
    Κάποια στιγμή στα 22 μου έβαλα μια τελεία σε μια σχέση 2 χρόνων χωρίς να το συζητήσω πιο πριν με κανέναν. Εκείνος ήθελε επισημοποιήσεις τη στιγμή που εγώ έβλεπα όλες τις μέρες ίδιες και δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου. Ανία, πλήξη και βαρεμάρα.
    Όταν με ρώτησε η κολλητή μου το "γιατί" της είπα: Ρε συ, κυκλοφορεί φρέσκο κρέας. Εγώ θα τρώω κονσέρβα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Maraki ,Marina den eiste swstes...egw kai h Gwgw sthn apexw sto Thanash?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Θανάση παίζω... Βαγγέλη δεν ξαναπαίζω!χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ελα βρε Νατάσα μου παραπονιάρα...! θα τον κόψουμε στα 4!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Νατασα δεν παιζω χαρτια.. sorry girls.. xixiix

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ----Ο Γιώργος έχει μείνει πάλι άφωνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 03:24

    χαχαχχαχα....οτι θελει το Μαρινακι....!!!!!!
    Εγω παλι ουτε απο Βαγγελη ξερω ουτε απο Θαναση...αλλα φανταζομαι οτι ειναι και αυτοι ουτως η αλλως φρεσκα κρεατα!χαχαχαχχα
    Νατασα μου..μηπως να παιξουμε κανενα επιτραπεζιο τοτε??Τυπου..''Ταμπου''..νομιζω θα μας πηγαινει γαντι και στις τεσσερις!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. ξαφνικά μαζευτήκαμε πολλά αρσενικά σε αυτό το blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. apomythopoihsh twra pou to xana skeftomai shmainei kai adiaforia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Mαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 03:30

    Ε....δεν χαιρεσαι Γιωργο??????Εστω και ετσι εχεις παρειτσα!!!!!!!!:)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Καταρα εχει αυτο το blog! ολα τα αρσενικά φευγουν! Πρωτη φορά βλέπω μέρος με γυναίκες που να μην πηγαίνουν οι άντρες!

    ανωμαλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Gia na valoume kai tous antres omws sth parea mas maraki...proteinw na paixoume to Risk...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 03:33

    Και ηρεμια στα κεφαλια μας Γιωργο!!!!!!!!!!Και δεν σκεφτομαστε και δεν εχουμε ''κερατα''χαχαχαχχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 03:35

    Αχ Νατασα μου δεν το ξερω αυτο το παιχνιδι..:(((
    Πρεπει θαρρω να μου κανει ενας αντρας ιδιατερα...!!!!!χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. καληνυχτα από εμένα.. καλο ξημερωμα κ καλη εβδομαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Εγώ λέω να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και να παίξουμε strip-tabboo ή έστω strip-risk. Όχι, δεν είμαι λυσσάρα! Απλά βαριέμαι εύκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Την είδατε την νέα επιλογή του blog για random θέματα?

    Είναι πάνω απο την ΕΞΕΛΙΞΗ στην μαυρη στήλη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 03:41

    Χαχαχχαχα...ρε Μαρινακι ειπαμε...φρεσκο κρεας..αλλα οχι το δικο μας!!!!!!!
    Καληνυχτα Γωγω..επισης...:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Όσο κερδίζουμε Μαρία μου δεν υπάρχει πρόβλημα ;)
    Γωγώ καληνύχτααααααααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Σκεφτόμουν ότι η στιγμή της γνωριμίας είναι κάτι σαν ταυτόχρονη προβολή διαφημίσεων. Και ως τέτοια, περιέχει μία μικρή δόση προσπάθειας για εξαπάτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 03:48

    Ισως οχι ακριβως εξαπατηση..ωραιοποιηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. marina και οι καλοί ψεύτρες... είναι αυτοί που έχουν τελειώσει marketing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ws diafhmistria tha pw oti periexei mia dosh entypwsiasmou...kai anadeixh poterhmatwn pou den tha ta vreis se kapio allo...asxetws an sxedon ola einai to idio...kapoia stigmh eixa diavasei kapou oti h moira mas einai tetoia pou panta prospathoume na kalypsoume thn apwleia enos erwta me enan kainourgio...to thema einai na mhn paraithse apo thn anazhhsh kai na mporeis na antexeis akoma kai thn apomtopoihsh tou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. εγώ έχω κάνει και μάρκετινγκ αλλά δε με παίρνει να λέω ψέμματα γιατί έχω μνήμη χρυσόψαρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Dhladh kai egw pou teleiwsa marketing Giwrgo xarakthrizomai pseftra?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 03:58

    Ε τοτε ρε κοριτσια ολοι οι αντρες εχουν τελειωσει μαρκετινγκ??????????
    Μπραβο επαγγελμα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Egw sas kalhnyxtw!!!Tha ta poume thn Trith!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 04:01

    Να μου τη τσαντισες τη Νατασουλα μου και φευγει!!!!!!!!!!!!Θα σε δειρω Γιωργο!!!!!!
    Καληνυχτα κοριτσακι μου.....
    Ο μισθος Γιωργο ειναι καλος???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Φιλάκια Νατάσα!!Καλό σου βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Μπα... γενιά των 700 € και είμαστε και happy !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Ο μισθός πρέπει να είναι αναλογος των...πωλήσεων! Εχει και μπόνους!
    Αν οι άντρες τελείωσαν μάρκετινγκ, εμείς τι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Mαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 04:09

    Αισθητικη μηπως Μαρινα????
    Κανουμε το κοσμο ομορφοτερο και με τη παρουσια μας και με οτι προσφερουμε..συν οτι ο μισθος μας εξαρταται απο το ποσο κυνηγαμε τη δουλεια μας..;)
    Αρα Γιωργο..εν κατακλειδι..παιρνετε οτι σας αξιζει..την επομενη φορα να προσεχετε τι επιλεγετε ως επαγγελματικη αποκατασταση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Υπάρχει κλάδος ψυχολογίας στην κτηνιατρική;; Αν ναι, νομίζω ότι αυτή είναι η κατάρτισή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. όχι αλλά υπάρχει πλυντήριο για ζώα που μάλλον μας είναι μια χαρά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 04:14

    χαχαχχα Μαρινα.....νομιζω μονο για τα σκυλακια!!!!!!Ε,για να σκεφτω.....χχαχαχαχα...τοτε ναι μπορει..:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. κοριτσάκια μου πάμε νάνι???

    πάμε να κοιμηθούμε λίγες ώρες....

    Καλή σας νύχτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. ξαναέριχνα μια ματιά στο κείμενο (είπαμε, μνήμη χρυσόψαρου) και κολλησα στη λέξη οικειότητα... Έχετε δει την ταινία Reality Bites;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 04:21

    Καληνυχτα.....!!!!!!!!
    Μαρινακι..αν θες κανε με add..ειναι με λατινικους χαρακτηρες το ονομα μου...
    Φιλακιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Μου χαλάς την έμπνευση αγοράκι! Μήπως να αρχίσεις να ανεβάζεις τα θέματα κανένα 2ωρο νωρίτερα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. αν το ανεβάσω δυο ώρες νωρίτερα... δεν θα είναι Δευτέρα... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. οκ Μαράκι μου, θα σε ψάξω :)
    φιλάκιααααααα!
    Καληνύχτες στους τελευταίους, φανερούς και μη!
    Ραντεβού στο ξενύχτι της Τρίτης :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Μαρια Βαλσαμη14 Δεκεμβρίου, 2009 04:24

    χαχαχα και συ ρε Mαρινακι..τοση ωρα δεν ειχες εμπνευση..ηθελες να γελασουμε...timing παιδια λαθος timing..:)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Έχω χάσει την μπάλα...από το ένα θέμα στο άλλο περνάτε παιδιά! χαχαχαχα Προσωπικά,δεν συμφωνώ με την απομυθοποίηση.Ούτε εγώ θέλω να είμαι ο μύθος κάποιου,αλλά ούτε κι ο άλλος ν'αποτελεί μύθο για μένα. Σαφώς στην αρχή ενθουσιάζομαι με αυτό που βλέπω,αλλά έχω πάντα στο μυαλό μου ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Οπότε,περιμένω να βρώ τα ελαττώματα και τα αρνητικά (που όλοι μας έχουμε)και να τ'αντιμετωπίσω.Αν τα καταφέρω καλώς,αν πάλι όχι τότε προχωρώ παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Γνωρίζεις έναν άνθρωπο,γίνεται αυτό κλικ και μια καινούρια γνωριμία εξελίσσεται σε σχέση κι ο πρώτος καιρός κυλά τόσο όμορφα που οι χαρακτηρισμοί τέλειος-τέλεια αρχίζουν ν' ακούγονται σε φίλους και να κυριολεκτούν γιατί αυτό πιστεύουν. Βέβαια κανείς δεν είναι τέλειος αλλά τα ελάττωμα συνθέτουν την όλη εικόνα του συντρόφου και μαζί με τα προτερήματα αλλά και την προσωπικότητα του και την αύρα του είναι αυτό που αγαπάς, που ερωτεύεσαι και λατρεύεις ώστε ο άλλος να σου βγάζει αυθόρμητα να λες "είναι τέλειος-τέλεια για μένα". Δεν πιστεύω ότι η αρχική εικόνα είναι υποκριτική μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουμε αλλά ίσως γιατί αυτό μας βγάζει αυτός που μας έκανε το κλικ,. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σε αυτήν την φάση ένα κύμα ευφορίας έχει γεμίσει τα σωθικά μας και την διάθεση μας... Καλό θα ήταν και σοφό να μην εθελοτυφλούμε σε δείγματα που προμηνύουν κάτι άσχημο ή αταίριαστο σε εμάς γιατί ο χαρακτήρας δεν αλλάζει. Και δεν εννοώ ότι δεν αλλάζει ο άνθρωπος, αλίμονο αν δεν άλλαζε, αλλά εξελίσσεται. Κάτι άλλο που θεωρώ βασικό είναι να μην θέλεις να αλλάξεις αυτόν που αγαπάς και να θέλεις να τον φέρεις στα δικά σου θέλω γιατί τότε δεν τον έχουμε αποδεχτεί όπως πραγματικά είναι. Όπως επίσης είναι πολύ άκυρο και λάθος να θεωρείς δεδομένο τον άλλον... Κανείς δεν είναι δεδομένος κι όλα αλλάζουν στην στιγμή! Όσον αφορά την οικειότητα σε μια σχέση, ναι εκεί μπορεί να υπάρξουν τριβές αλλά εκεί μαθαίνεις τον σύντροφο ποιος είναι... αλλά το ωραίο σε αυτή την φάση είναι ότι μαθαίνοντας τον κι ανακαλύπτοντας τον, τον αγαπάς περισσότερο ή ξενερώνεις και τελειώνει...
    Όσον αφορά την ρουτίνα, ξέρω ότι στο χέρι μας είναι να την κάνουμε διαφορετική κι όχι μονότονη όχι μόνο όσον αφορά την σχέση αλλά την προσωπική μας ζωή και ξεκινάμε από αυτό και μετά γυρνάμε στην σχέση μας... Ξέρω ένα ζευγάρι πχ το οποίο συμφωνήσαν να μην είναι ποτέ μαζί στην τουαλέτα σε ανάγκη τους και η πόρτα πάντα κλειστή κι είναι μια πολύ καλή ιδέα για να διατηρήσεις έναν παραπάνω ρομαντισμό... Όσον αφορά προσωπική εμπειρία, στην προηγούμενη σχέση μου μ' ενοχλούσε πολύ το γεγονός ότι ξεσπούσε πάνω μου για όλα χωρίς να με αφορούσε και το έκανε επειδή με ένιωθε το πιο κοντινό του άνθρωπο κι ας αυτή η τελευταία κουβέντα με συγκίνησε από την άλλη μ' έφθειρε... Όπως επίσης μετην οικειότητα σταμάτησε να μου κάνει κομπλιμέντα διότι το θεωρούσε αυτονόητο ότι με θεωρεί όμορφη όπως και να είμαι... Μα ποια γυναίκα δεν αρέσκεται στα κομπλιμέντα; Αλλά όσον αφορά την ρουτίνα, όπως βάζω φαντασία την δική μου προσωπική μου ζωή και καθημερινότητα έτσι βάζω φαντασία και στην σχέση μου...
    Όσον αφορά την απομυθοποίηση δύο είναι τα τινά...
    Η μια είναι να ήταν fake στην γνωριμία και όντως να δείχνει άλλο πρόσωπο.
    Η άλλη είναι να παιρνάς την κρίση της απομυθοποίησης σε μια πολύχρονη σχέση που αυτό είναι άλλο κεφάλαιο κι εκεί που είναι πολλοί οι παράγοντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή