The official language of blog is Greek so if you want to translate it, you must choose to translate from Greek to your language...



Ζώντας το παρελθόν μας…
Δευτέρα 06/12/2009


Βρίσκομαι στο γνωστό καφέ που διαβάζω το βιβλίο μου… Είναι ένα όμορφο και πολυσύχναστο μαγαζί με χαλαρή μουσικούλα, αλλά σήμερα δεν έχει πολύ κόσμο, αφού εκτός από εμένα είναι μόνο δυο ζευγάρια και μία παρέα με τρεις άντρες. Ο κάθε ένας αδιαφορεί για τους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα να μπορώ με ευκολία να πω πως αυτή η στιγμή είναι πολύ μοναχική, γιατί μπορεί να υπάρχει αυτός ο λίγος κόσμος τριγύρω, αλλά είμαστε σαν αόρατοι, ακριβώς ότι χρειάζομαι για το διάβασμα μου δηλαδή… Ξαφνικά η πόρτα ανοίγει και βλέπω ένα ζευγάρι…

Αμέσως σκέφτομαι πως…

Δείχνουν πολύ ευτυχισμένοι, είμαι σίγουρος πως ξεκινώντας από το σπίτι, θα ήταν πολύ χαρούμενοι για την σημερινή έξοδο τους. Βλέπω πως η κοπέλα έχει περιποιηθεί ιδιαίτερα τον εαυτό της, τα μαλλιά της είναι τέλεια φτιαγμένα, σε σημείο που νιώθεις σίγουρος πως έχει βγει από κομμωτήριο, το μακιγιάζ της είναι προσεγμένο και έχει προσέξει την εμφάνιση της, φορώντας ένα φόρεμα που αναδεικνύει σωστά τα καμπυλωτά σημεία του σώματος της. Ο άντρας είναι πιο απλός αλλά στιλάτος, φοράει ένα εφαρμοστό τζιν με ένα λευκό πουκάμισο, ένα κασκόλ είναι τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του και ένα μεσάτο σακάκι έρχεται να κλείσει το ωραίο στιλ του και να δέσει αρμονικά την εμφάνιση του με την συνοδό του. Είναι από εκείνα τα ζευγάρια που μπαίνουν σε έναν χώρο και μόνο από τον «αέρα» που αποπνέουν…. μαγνητίζουν το βλέμμα σου σκεπτόμενος πως «κάτι έχουν».

Στέκονται για λίγο στην είσοδο κοιτάζοντας που θα κάτσουν και προς μεγάλη μου έκπληξη επιλέγουν ένα τραπέζι που είναι σχεδόν στο κέντρο του μαγαζιού. Περίεργο μιας και ο περισσότερος κόσμος όταν μπαίνει σε ένα άδειο μαγαζί, επιλέγει κάποιο περιμετρικό τραπέζι. Έχουν τραβήξει την προσοχή των υπολοίπων πελατών που βρίσκονται γύρω τους αλλά δείχνουν να μην τους απασχολεί, προφανώς έχουν συνηθίσει να τραβούν τα βλέμματα. Αμέσως αρχίζουν τα πειράγματα μεταξύ τους και τα πρώτα έντονα γέλια τους, μας προκαλούν ένα ανεπαίσθητο μειδίαμα, δεν αντιλαμβάνομαι πως, αλλά μας παρασέρνουν. Διαρκώς γελάνε και συζητούν, δεν υπάρχουν κενά σημεία όπως βλέπεις σε άλλα ζευγάρια που δεν έχουν τι να πουν.

Συνεχίζω να πίνω τον καφέ μου όμως ξαφνικά αντιλαμβάνομαι μια αλλαγή… δεν ξεκαρδίζονται όπως πριν και το πρόσωπο της κοπέλας έχει πάρει μία μορφή αρνητικής έκπληξης, προσπαθώντας να ανακαλύψει τι ακριβώς συμβαίνει. Διακρίνω πλέον ένα χαμόγελο αμηχανίας, καθώς και νευρικές κινήσεις γυρνώντας το κεφάλι της σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτόν, σαφές σημάδι πως πλέον κάτι έχει προκύψει ανάμεσα τους. Ο άντρας έχει ένα απολογητικό ύφος, βλέποντας τον να ρίχνει το βάρος του σώματος του προς εκείνη και με τα χέρια του να προσπαθεί να διατηρήσει την επαφή τους, μάταια όμως μιας και τα τραβήγματα από την κοπέλα του, πλέον είναι πολύ έντονα. Οι τόνοι αρχίζουν να ανεβαίνουν, τα χέρια κουνιούνται νευρικά και ο κόσμος που είναι γύρω τους… ξαφνικά αρχίζει να τους απασχολεί. Σε κάθε έκρηξη της κοπέλας ο άντρας γυρνάει προς τον κόσμο, προσπαθώντας να δει αν έχουν γίνει περίγελος. Προσπαθεί να την ηρεμήσει αλλά είναι φανερό πως η έκρηξη της ακόμα δεν έχει συμβεί…

Το τηλέφωνο του άντρα χτυπάει και σηκώνοντας το να μιλήσει, απομακρύνεται… Το βλέμμα της κοπέλας παρακολουθεί τα βήματα του έως την εξώπορτα και βλέποντας τον να κοντοστέκεται εκεί μιλώντας και κοιτάζοντας προς τα έξω… Σηκώνει το τηλέφωνο της και καλεί. Διαβάζω στα χείλη της φράση «Δεν αντέχω άλλο» και χωρίς να προλάβουν να πουν κάτι άλλο, το κλείνει βιαστικά γιατί τον βλέπει να πλησιάζει. Το πόδι της ανεβοκατεβαίνει νευρικά σε αντίθεση με τον περπάτημα του άντρα που είναι αργό και σταθερό, σαν να προσπαθεί να καθυστερήσει το να καθίσει πάλι μαζί της. Τον κοιτάει με ένα βλέμμα που υποδηλώνει αγανάκτηση και θυμό, βλέποντας ξεκάθαρα στα μάτια της πως το μυαλό της σκέφτεται χίλια πράγματα. Είναι σε διαδικασία επεξεργασίας και ενώ τον κοιτάζει… στην πραγματικότητα σκέφτεται την επόμενη αντίδραση της.

Η συζήτηση ξανά ξεκινά και σχεδόν οι πάντες που βρισκόμαστε στο χώρο, αναμένουμε τις εξελίξεις. Αυτή τη φορά ο άντρας έχει αλλάξει τρόπο αντίδρασης και αντί να την καλοπιάνει όπως πριν, αντεπιτίθεται. Ο διάλογος πια μεταξύ τους έχει πάρει φωτιά αφού είναι πασιφανές πως έχουν μπει σε πραγματική λεκτική διαμάχη και η επιχειρηματολογία του άντρα επηρεάζει κατά πολύ τις αντιδράσεις της κοπέλας. Σε κάθε του παρέμβαση, γίνεται πιο έκρυθμη, μη μπορώντας να βγάλει άκρη μαζί του ώσπου ξαφνικά τον χαστουκίζει! Τρία δευτερόλεπτα απόλυτου κενού… όπου για όλους μας, είμαι σίγουρος πως πέρασαν οι ίδιες σκέψεις… «τι θα κάνει τώρα? Θα την χαστουκίσει κι αυτός? Θα πετάξει το τραπέζι και θα φύγει? Θα φύγει χωρίς να κάνει απολύτως καμία φασαρία?», την κοιτάζει με γουρλωτά μάτια μη μπορώντας να πιστέψει τι έκανε και ενώ νομίζαμε πως θα ξεσπάσει, σηκώνεται η κοπέλα όρθια, μαζεύει τα πράγματα της και φεύγει.
Αμήχανος και ακίνητος, την παρακολουθεί να φεύγει χωρίς να κάνει την παραμικρή κίνηση να την πάρει από πίσω… Είχε τριάντα δευτερόλεπτα χαμένου βλέμματος και αφού «συνήλθε», μας κοίταξε όλους σαν τον ηττημένο που προσπαθεί να κρύψει την απογοήτευση του. Φώναξε το γκαρσόνι, πλήρωσε τα δύο ποτά τους, σηκώθηκε αργά και σκεφτικά και αποχώρησε.

Πόσες φορές δεν έτυχε να ζήσουμε μια παρόμοια κατάσταση? Πόσες φορές δεν ξεκινήσαμε με την πιο τέλεια διάθεση για μία έξοδο με τον/την σύντροφο μας και ένα αναπάντεχο γεγονός άλλαξε τα σχέδια μας, διαλύοντας έτσι την συγκεκριμένη έξοδο μας ή ακόμα και προκαλώντας το οριστικό τέλος?



Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Yποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)

________________________________________________

43 σχόλια:

  1. Den xerw paidia se posous exei symvei kai poses fores ston kathena emena omws den mou exei symvei kamia. Isws eimai anthrwpos pou den eknevrizetai me anapadexa gegonota kai logw afths ths eswterikhs hremias xepernaw ta panta me sizitisi. Borei vevaia na aresei stous adres olo afto to "xespasma" giati egw an kai arketa emfanish eimai monh moy edw kai arketo kairo... Kai twra pou to skeftomai kalytera oles aftes oi gynaikes me aftes tis adidraseis kanoun toys adres kai "kollane" mazi toys. Telika re paidia mipws eseis ta arsenika eiste ligo mazoxes? Giati apo proswpikh peira tin iremia den tin ektimate...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο κείμενο!!!!!!!!! Έχει την δύναμη να σε παρασύρει, να σε μεταφέρει εκεί.. Είχα την αίσθηση πως διάβαζα βιβλίο.. Μπράβο Γιώργο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειλικρινά Γιώργο μας ταξίδεψες για άλλη μια φορά..συγχαρητήρια!
    Νιώθω τυχερή που είμαι μέλος σε κάτι τόσο όμορφο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως πολύ ωραίο κείμενο!!!!
    Η αλήθεια είναι πως νομίζω οτι όλη μου η ζωή είναι ακριβώς έτσι....όλα ξεκινούν τέλεια αλλά πάντα τελειώνουν με νεύρα....κυρίως δικά μου...δεν μπορώ να το εξηγήσω άλλα πάντα κάτι μου λέει και νευριάζω και χαλάει όλο το σκηνικό...ίσως ζητάω πολλά ίσως μια απροσεξία τα χαλάει όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Προσπαθώ όσο μπορώ να αποτυπώνω αλήθειες και άλλοτε με χιουμοριστικό τόνο ή με σοβαρό ύφος, να περνάω πράγματα που μας απασχολούν ή ζήσαμε κάποτε.

    crisie δεν πιστεύω πως είμαστε μαζόχες... Έτσι πιστεύεις?

    Γωγώ και Ευη σας ευχαριστώ πολύ. Τιμη μου που σας ταξιδευω...

    Annoula υπαρχει επικοινωνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο αφορά στο ερώτημα που έθεσες.. συμβαίνει συχνά στις σχέσεις εκεί που επικρατεί ηρεμία κ όλα είναι καλά.. ξαφνικά κάτι να αλλάξει κ να χαλάσει την ηρεμία ή και την ίδια την σχέση.. προσωπικά πιστεύω ότι μια τέτοια ηρεμία βέβαια είναι φαινομένικη ή μη αντιληπτή τουλάχιστον από τον έναν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Giwrgo mou sigoura den eiste oloi alla teleftaiws h zygaria teinei na gernei pros ta ekei me afta pou vlepw... Ti na pw isws tyxainei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όντως η Γωγώ έχει δίκιο... Διαβάζοντας το κείμενο ένιωσα ότι βρισκόμουν κι εγώ εκεί...
    Μου έχει τύχει να δω παρόμοιο περιστατικό κι όχι μια φορά. Σε αγνώστους, στην παρέα μου... Είναι μια πολύ άβολη κατάσταση και σε αυτόν που την ζει και γι' αυτόν που την παρακολουθεί δίπλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποια πιστεύετε πως είναι η καταλληλότερη μέθοδος αντιμετώπισης μιας τέτοιας κατάστασης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. George sugxaristiria gia to 8ema. Prosexa pws shmera xionizei. nice...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς προκάλεσε αυτες τις αντιδράσεις των ηρώων της ιστορίας οπότε εγω προσωπικά δεν έχω άποψη για αυτή την κατάσταση.. ούτε για την γυναικει αντιδραση ουτε για την αντρική.. Πάντως είμαι θερμή υποστηρίκτρια του ρητού: τα εν οικώ μη εν δήμω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλώς σας βρήκα :)
    Δε νομίζω ότι υπάρχει μέθοδος συγκεκριμένη... Το καλύτερο είναι όταν βρίσκονται ανάμεσα σε κόσμο και βλέπουν ότι με την κουβέντα ψύχραιμα και πολιτισμένα δεν φτιάχνει το πράγμα κι έπεται καβγάς, να του δίνουν να το λύσουν μόνοι τους το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. επικοινωνία σε γενικές γραμμές υπάρχει το πρόβλημα είναι σ' αυτές τις υπέροχες στιγμές...η διάθεση αλλάζει πολύ εύκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας το πιάσουμε λίγο μονόπλευρα....

    Αρχικά για την γυναίκα... Πόσο δεκτό μπορεί να είναι να χειροδικεί δημοσίως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. etsi kai sou thn xwsei mprosta sto kosmo thn pas sthn toualeta kai ths vazeis to kefali katw apo thn vrush!

    An ths xalaseis ta mallia kai to make up einai xeirotero apo mia sfaliara!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προσωπικά Γιώργο για μένα δεν είναι αποδεκτό είτε δημοσίως είτε όχι είτε άντρας είτε γυναίκα...
    Το μόνο που αναγνωρίζω ότι η δύναμη της γυναίκας και του άντρα είναι άνιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κ εγώ την ίδια αντίληψη έχω. Το ξύλο δεν βγήκε απο το παράδεισο και ειδικά μέσα στην σχέση θα πρέπει να είναι ασυγχώρητο.

    Αν το είχε κάνει ο άντρας τι αντιδράσεις θα είχαμε άραγε...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μιχάλη συμφωνώ! Είναι σίγουρο πως είναι χειρότερη τιμωρία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χειρότερες αντιδράσεις Γιώργο γιατί ο άντρας υπερτερεί δύναμης έναντι στην γυναίκα...
    Τον διώχνεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χμμ.. Όταν ένας άντρας χτυπάει μια γυναίκα δημοσίως νομίζω πως υπάρχει πιθανότητα κάποιος να παρέμβει.. για να βοηθήσει την γυναίκα.. εμένα μου έχει συμβει πριν πολλά χρόνια.. σε εμπορικό πεζόδρομο παρέα με μια φίλη.. της επιτέθηκε το τότε αγόρι της και ειλικρινά προς μεγάλη μου έκπληξη (διότι φοβήθηκα) κάποιοι περαστικοί άντρες μπήκαν στην μέση και μας βοήθησαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι νομίζω πως είναι η πιο νορμάλ αντίδραση αυτή. Ακριβώς επειδή συμβαίνει αυτό που λέει η Jey για την μυική δύναμη που πρέπει να επέμβουν για να αποφύγουν τα χειρότερα.

    Παρόλα αυτά στην περίπτωση μας τι κάνει ο κόσμος? Γελάει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. An xtupisei o antras ton exoun mazepsei oi mpatsoi kai ton klaine oi reges!


    Autes einai oi adikies!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Υπάρχουν κι εκείνοι που μένουν άπραγοι και σε χειρότερες καταστάσεις από μια σφαλιάρα...
    Κι αυτοί που γελούν με αυτές τις καταστάσεις, αν έχουν ζήσει κάτι παρόμοιο δεν θα γελάγαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι αυτοί που μένουν "παγωτό" !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ο κόσμος συχνάει χασκογελάει όταν νιώθει αμηχανία.. ή όταν η σκηνή φαίνεται αστεία παρά την σοβαρότητα.. όπως όταν κάποιος πέφτει.. συχνά γελάει κ ο ίδιος από αμηχανία κ ας έχει πονέσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ta aproopta gegonota mas sumbainoun xwris na kseroume to pote..gi'auto kai tis perissoteres fores h swsth krish antimetwpishs erxetai ek twn usterwn..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση όταν κατάλαβα ότι ο σύντροφός μου είχε πει ψέματα για κάτι..έτσι χάλασε όλη η καλή διάθεση κ ήρθε ο εκνευρισμός κ όλα όσα περιγράφει η ιστορία.. (σχεδόν..)
    Είναι λάθος αυτός που οδηγεί την βραδιά σε μια τέτοια κατάληξη κ έχει άδικο να αντεπιτίθεται!!!Αυτό κάνουν οι περισσότεροι για να προσπαθήσουν να βρουν το δίκιο τους(που ξέρουν καταβάθος ότι δεν έχουν) κ να βγουν από πάνω..
    Μια τέτοια κατάσταση πρέπει να αντιμετωπίζεται με ''υποχωρήσεις'' Εκείνος που έχει φταίξει να το παραδεχτεί κ να προσπαθήσει να ηρεμήσει τον άλλο..Να του δώσει λιγο χρόνο κ όχι να προσπαθεί κάθε λεπτό να υποβιβάσει τη νοημοσύνη του λέγοντας του διάφορες δικιολογίες για το ''συμβάν'' οποιοδήποτε κ αν είναι αυτο..Όταν μια κατάσταση είναι εφικτό να σωθεί,μπόρει να γίνει αρκεί να το θέλουν κ οι δυο..Χρειάζεται ισορροπία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ισορροπία ε? πόσο εφικτό είναι?

    Ανώνυμε τι γίνεται με τις αποφάσεις εν βρασμό ψυχής?

    Γωγώ πόσες φορες το έχουμε δει αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ναι η λέξη ''ισορροπία'' ακούγεται πόλυ ονειρική στις μέρες μας.. έχεις δίκιο..
    Κυρίως αυτό που ήθελα να πω είναι πως αύτός που έχει άδικο σε μια κατάσταση είναι να μην παρατραβάει το σκοινί κ φτάνουν σε τέτοιο σημείο τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. εν βρασμώ μπορείς να κάνεις ακραία πράγματα.. εμένα μου έχει συμβεί.. κάποτε παραλίγο να κινδυνέψει ένας πολύ δικός μου άνθρωπος κ είμαι σίγουρη πως θα μπορόυσα να παίξω ξύλο (το λίγοτερο) για να τον προστατεψω!!!! τώρα εκτός από την προστασία για μένα όλες οι άλλες καταστάσεις που μας φέρνουν σε έξαλλη κατάσταση θέλουν πολύ καλό χειρισμό.. με τον εαυτο μας πρώτα απ'όλα!!!! αυτά που ακούμε την τηλεόραση.. πχ έδειρε, τραυμάτισε, σκότωσε εν βρασμώ ψυχής αναφέρονται σε ψυχοπαθολογικές προσωπικότητες!!! το θέμα είανι πως τις ξεχωρίζεις? μπορεί να είναι ο φίλος σου, ο κολλητός σου, ο σύντροφός σου.. οποιοσδήποτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεχόμαστε λοιπόν πως... χάνουμε τις ισορροπίες και εν βρασμό ψυχής, κάνουμε πράγματα που δεν θα σκεφτόμασταν φυσιολογικά οτι θα συνέβαιναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Έτσι είναι....Πόσες φορές ο καθένας μας έχει πει λόγια σε αγαπημένο πρόσωπο που δεν τα εννοούσε κ ειπώθηκαν κατώ από ένα ξέσπασμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εδώ υπάρχει ενα πολύ μεγάλο ερώτημα... λέγονται πραγματα που δεν θελαμε επειδή ήταν ψέμματα... ή αλήθειες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. λέγονται πράγματα επειδή δεν ξέρουμε να διαχειριστούμε τον θυμό μας.. κάποια είναι αλήθειες που μας πληγώνουν, δεν τολμάμε να τις παραδεχτούμε ούτε στον ιδιο μας τον εαυτο κ τις πετάμε στην μουρη του άλλου σαν ξέσπασμα.. και πολλά όμως είναι κακίες.. αλήθειες που πονάνε τον άλλο, αδύναμα σημεία του κ του τα πετάμε στην μούρη για να τον πληγώσουμε.. τίποτα από τα 2 δεν είναι υγειή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Νομίζω ότι μπορούν να συμβούν κ τα δυο..Αυτός όμως που λέει ''μεγάλες αλήθειες'' κάτω από ένα ''μεγάλο ξέσπασμα'' όταν ηρεμεί το παραδέχεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όλοι έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις εν βρασμώ ψυχής και λέμε κουβέντες με την οπτική που τα βλέπουμε εκείνη την στιγμή. Αλήθειες ή ψέμματα, εκείνη την στιγμή αυτό αισθάνομαστε...
    Όταν όμως περνάς το όριο και δε μένεις μόνο στα λόγια, αυτό πως το αντιμετωπίζεις; Περίεργο είναι...
    Και συμφωνώ με τη Μαρία, η ισορροπία είναι πολύ σημαντική και πρέπει να καταλαβαίνουμε πότε να υποχωρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τι είναι η ισορροπία στις σχέσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ισορροπία θα μπορούσε να είναι να αντιλαμβανόμαστε τα όρια μας? Να σταματάμε εκεί που πρέπει, χωρίς περνάμε βιαίως στην προσωπικότητα του αλλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Isorropia (gia mena)= Sebasmos

    Kapoies katastaseis pou biwnoumai omws den programmatizontai..apla mas sumbainoun,opoiadhpote stigmh kai gia opoiadhpote aformh.. o ka8enas loipon mbopei na epileksei ton tropo pou 8elei na uparxei mesa se
    autes tis aprosmenes katastaseis..

    Nai.. sumbainei akoma kai na xanoume isorropies,na exoume ekrhkseis kai na xanoume ton elegxo..ki auto giati eimaste an8rwpoi kai h monh diafora brisketai ston "tropo" k sto "poso"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Kalhmera kai apo mena!!!Poly wraioi to keimeno Giwrgo kai shmera..Bravo,aisthanthika oti hmoun mprosta!!!Katarxhn h xeirodikia oxi apla den prepei na yparxei mesa se mia sxesh alla threw oti APAGOREUTAI!!!Mou exei tyxei na xastoukisw antra kapoia stigmh kai den xerw an htan en vrasmo psuxhs, auto pou xerw htan oti den eprepe na to kanw parolo pou tou axize!
    Ta oria tou kathenos kai oi antidrashs tou omws einai ypokeimenikes kai ennow oti poses fores den exoume dei filika h gnwsta mas zeugaria pou h gunaika tis trwei kanonika kai oxi mono den kanei tipota alla synexizei kai einai mazi tou!!!Twra oson afora ta logia pou mporei na ypothoun meta apo mia ekrhxh thumou..den einai aparaithto na einai alhthies,mporei na einai kai logia pou xereis oti tha ponesoun ton allon kai apopsh mou einai oti otan yparxoun tetoies ekrhxeis pou einai kai logiko na yparxoun mesa se mia sxesh oxi akraies alla fysiologikes ekrhxeis,to kalytero pou mporei na kanei o kathenas mas einai na dwsei ligo xrono ston euato tou kai ston allon gia na hremisoun ta pneumata!!!Gia mena Isoropia shmainei sevasmos pros to atomo mou gia na sevomai kai ton allon,dialogos kai epikoinwnia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Βασικά καλησπέρα σας :)
    Γιώργο εσυ πήγες εκεί για να διαβάσεις βιβλίο ή για να γράψεις ένα;;;
    Έχει τύχει να χαλάσει στη διαδρομή μια πολλά υποσχόμενη βραδιά, αλλά ευτυχώς με πιο "ανώδυνους" τρόπους.
    Το "εν βρασμώ ψυχής" που είδα να αναφέρεται πιο πάνω είναι η χειρότερη χρονική στιγμή για να αντιδράσει κανείς και η πιο άκυρη μετέπειτα δικαιλογία.
    Θα συμφωνήσω με τη Γωγώ στο σημείο που λέει "τα εν οίκω, μη εν δήμω". Καλή, χρυσή η σαπουνόπερα, αλλά δε μας αφορά και τρώει σιγά σιγά και τη σχέση.

    Αν και το να σηκώσει χέρι οποιοσδήποτε είναι απαράδεκτο, είτε με θεατές, είτε κεκλεισμένων των θυρών, στη συγκεκριμένη περίπτωση η αντίδραση που προτείνει ο Μιχάλης είναι σαφώς πιο επώδυνη και θα έδινε το φιλί της ζωής στον εγωισμό του νεαρού μιας και όλοι θα είχαν να θυμούνται από το περιστατικό την αντίδραση κι όχι τη δράση :)

    Σύμφωνα με τις περιγραφές του Γιώργου προκύπτει και μια άλλη παράμετρος. Ο νεαρός δείχνει να προσέχει λίγο τις άντιδράσεις του λόγω της παρουσίας τρίτων, ενώ η κοπέλα εστιάζει στους δυο τους και τη διαφορά που έχει εμφανιστεί. Μου κάνει λίγο μάχη "φαίνεσθαι" vs "είναι" όπου τη μάχη κέδισε σε αυτή τη φάση το "είναι".
    Και πιστεύω πως αν το περιστατικό λάμβανε χώρα στο σπίτι κάποιου από τους δύο, η σφαλιάρα δεν θα ήταν μόνο μία και δεν θα προέρχονταν μόνο από την κοπέλα. Συνεπώς η παρουσία τρίτων ίσως ήταν εν μέρει ανασταλτκός παράγοντας για χειρότερες εξελίξεις.

    Αννούλα μήπως είσαι διδυμάκι;
    Γιώργο διαβάζεις και χείλη;
    Μ'αρέσει που χιονίζειιιιιιιι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Νατάσα σε ευχαριστώ πολύ, που ήσουν?? Αφού στην καφετέρια δεν είχε κόσμο!

    Mandy ναι.. αν τα λένε σιγά!! Έβαλες το παλτό σου που χιονίζει? Μην το έχω βάρος στην συνείδηση μου που κρύωσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή