The official language of blog is Greek so if you want to translate it, you must choose to translate from Greek to your language...


Οι λάθος πρώτες εντυπώσεις…
Δευτέρα 28/09/2009


Μου έχει ζητηθεί να αναλύσω τις περιπτώσεις εκείνες όπου τείνουμε να ερωτευθούμε κάποιον που αρχικά δεν δείχνει να έχει τα εξωτερικά , εσωτερικά ή και τον συνδυασμό αυτών των δύο χαρακτηριστικών που θα θέλαμε βάσει των “θέλω” μας και του προσωπικού μας γούστου και που τελικά χωρίς να γνωρίζουμε το πως… συμβαίνει.

Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε αυτό το συμβάν ξεχωριστά σε κάθε φύλο θα δούμε πως είναι κάτι που συμβαίνει περισσότερο στις γυναίκες και λιγότερο στους άντρες και γι’ αυτό δεν ευθύνεται κανένας άλλος παρά μόνο τα γονίδια:

Άντρες: Είτε μπορούμε να δεχτούμε μια πραγματικότητα είτε θέλουμε να εθελοτυφλούμε ως προς αυτήν, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών δεν είναι εγκεφαλικοί. Η οπτική τους φύση φέρνει την εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας σε πρώτο πλάνο με αποτέλεσμα τα εγκεφαλικά ερεθίσματα που δέχονται να είναι κυρίως από την “βιτρίνα” της. Αυτή η γονιδιακή τάση τους καθιστά σχεδόν αδύνατους στο να παρασυρθούν από άλλες κινήσεις που μπορεί να κάνει μια γυναίκα έχοντας πρώτα χάσει το στάδιο της “βιτρίνας”. Μην ξεχνάμε εδώ πως η ομορφιά είναι υποκειμενική, άρα καθώς μιλάμε για την “βιτρίνα” κάθε ανθρώπου, εννοούμε αυτό που βλέπει ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά και μπορεί να ταιριάζει ή όχι στα δικά του μάτια και μόνο... Συνοψίζοντας λοιπόν τα παραπάνω συμπεραίνουμε πως αν στα μάτια ενός άντρα δεν είναι αρεστό αυτό που βλέπει, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να επηρεαστεί, όχι ακατόρθωτο όμως…
Η εικόνα ενός ανθρώπου στα μάτια κάποια άλλου είναι κάτι που συνηθίζεται μετά από ένα χρονικό διάστημα και το αποδεικνύουν όλες αυτές οι φορές που έτυχε να εντυπωσιαστούμε από κάποιον πολύ εμφανίσιμο άνθρωπο και μετά από λίγο καιρό να μας φαίνεται <<ε, οκ>> και από όλες εκείνες τις φορές που έτυχε να δούμε κάποιον που η εικόνα του μας ξένιζε λίγο και μετά από καιρό μας φαινόταν <<κάπως καλύτερη>>. Το σημαντικότερο στοιχείο λοιπόν για έναν οπτικό άντρα είναι να αποδεχτεί την “βιτρίνα”… και μόλις συμβεί αυτό θα αρχίσει να δέχεται εγκεφαλικά ερεθίσματα που δεν θα προέρχονται πλέον από την εικόνα, αλλά από την ψυχή…

Γυναίκες : Μια δυνατή προσωπικότητα, ένα δυνατό βλέμμα, ένα υπέροχο χαμόγελο, η έντονη αίσθηση του χιούμορ, μια ευγενική χειρονομία, ένα αληθινό ενδιαφέρον, ένα τυχαίο άγγιγμα, μια γλυκιά κουβέντα, ένα ζεστό χάδι, ένα άγγιγμα ψυχής…. ένα από όλα αυτά και όχι όλα μαζί είναι πολλές φορές αρκετό ώστε η τόσο τρυφερά δομημένη προσωπικότητα μιας γυναίκας να εκτιμήσει τον άνθρωπο που έχει απέναντι της και να μετατρέψει την εικόνα του σε κάτι ασήμαντο. Η εγκεφαλική τους φύση τις καθιστά πιο ευάλωτες στο συναίσθημα σε σχέση με τους άντρες , ακριβώς γιατί πολλά περισσότερα στοιχεία είναι εκείνα που μπορούν να τους πυροδοτήσουν τον ενθουσιασμό, άρα και τον έρωτα. Καθώς λοιπόν κάποια αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να της κεντρίζει το ενδιαφέρον κάποιος που ακόμα και στα μάτια της δεν είναι εμφανίσιμος ή είναι “κατώτερος” της όπως ακούγεται συχνά, ας κοιτάξει βαθιά μέσα της να βρει ποια είναι αυτή η πτυχή της ψυχής της που αγγίζει…

Οι γνώμες για το ποιος βρίσκεται σε ευνοϊκότερη θέση ανάμεσα στα δύο φύλα είναι διφορούμενες μιας και μια μερίδα ανθρώπων υποστηρίζει πως οι άντρες είναι περισσότερο προστατευμένοι από το να πληγωθούν από έναν λανθασμένο βιαστικό έρωτα ενώ παράλληλα υπάρχει η άποψη πως αυτό τους κάνει ψυχρούς και ρηχούς στις επιλογές τους.
Από την άλλη μεριά όμως για κάποιους άλλους είναι προτιμότερο να μπορείς να ζεις το συναίσθημα του έρωτα ευκολότερα όπως δηλαδή συμβαίνει στην γυναικεία ψυχολογία, ζώντας έτσι περισσότερες όμορφες στιγμές από τους άντρες μέσω της ύπαρξης αυτού του συναισθήματος στην ζωή τους και ας υποστηρίζουν κάποιοι άλλοι πως είναι επιπόλαιο.

Το να ερωτευτεί κάποιος κάποιον που δεν έδειχνε ή δείχνει να είναι στα αρχικά θέλω του είναι απόλυτα υγιές και γνώριμο. Όταν μιλάνε οι ψυχές πρέπει οι άνθρωποι να αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο να εξελίξει μόνος του τις επιθυμίες του χωρίς να βάζουν φραγμούς.

Έρωτας είναι…. και αν συμβαίνει με κάποιον που δείχνει να είναι μας ταιριάζει…

τότε δείχνει λάθος…



Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Υποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)

________________________________________________

8 σχόλια:

  1. βασικά εγώ δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που βάζουν ταμπέλες στα θέλω τους σχετικά με τον έρωτα.. είναι εκτός της δικής μου πραγματικότητας.. αν κοιτάξω πίσω στο παρελθόν μου κανένας σύντροφός μου δεν είχε τίποτα ''ίδιο'' με κάποιον άλλο.. άλλωστε οι σχέσεις γίνονται για να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε όχι για να παραμένουμε προσηλωμένοι στα ίδια και τα ίδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. file sumfwnw pws oi antres kapws etsi einai, den koitane polla polla para mono an einai wraies gomenes kai telos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kalimera!!! Symfwnw me to Petro!
    Oi antres mporoume na poume pws leitourgoun san dokimastes...vlepoun mia sokolata epeidh tous aresei to perityligma...dokimazoun,ksanadokimazoun...an den tous aresei thn petane h alliws thn kratane sto psygeio gia mia wra anagkhs(ypoglikemia haha)...milaw apo empereia ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. **vivi** Έχεις υπάρξει σοκολατάκι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. mou exei tuxei na gnwrisw kapoion pou den ton goustara ka8oloy sthn arxi kai twra eimaste 5 mhnes kai polu erwteumenh. otan ton erwteutika telika efaga polu doulema apo tis files mou !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικά έχω υπάρξει σοκολατάκι, όπως επίσης έχω δοκιμάσει τέτοιου είδους σοκολατάκια. Συμφωνώ πως η πλειοψηφία των γυναικών λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα και θέλει ο άντρας να την εξιτάρει εγκεφαλικά σε αντίθεση με τον άντρα που αν η εμφάνιση δεν τον καλύπτει τότε δεν περνά στο κυρίως.Ώστοσο όλα έχουν να κάνουν με το timing και τις εμπειρίες του παρελθόντος. Προσωπικά στο παρελθόν επέλεγα να κάνω σχέση με άτομα τα όποια με κάλυπταν συναισθηματικά αλλά υπό άλλες συνθήκες δε θα γύριζα καν να κοιτάξω. Ώστοσο στην παρούσα φάση σκέφτομαι πιο πολύ με τον τρόπο των αντρών και αυτό γιατί οι άντρες απολαμβάνουν περισσότερο μια εφήμερη σχέση με τον τρόπο σκέψης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τις ταμπέλες αλλά και τους διαχωρισμούς πλέον μεταξύ αντρών και γυναικών για μένα πλεόν δεν υπάρχουν και δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμα διατηρούνται. Για μένα έχει να κάνει με τον διαφορετικό τρόπο σκέψης κάθε ανθρώπου άρα και ξεχωριστής οντότητας κάθε ατόμου ανεξαρτήτου φύλου. Για μένα όλα είναι θέμα του λεγόμενου κλικ που λέμε. Ποτέ δεν ξέρεις τι, πότε και ποιος θα σου κάνει το κλικ κι από εκεί και πέρα είναι θέμα χημείας κι αργά ή γρήγορα αν ο άλλος ή η άλλη είναι ο λάθος άνθρωπος αργά ή γρήγορα θα διαλυθεί αρκεί να μην εθελοτυφλούν μεταξύ τους. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί κάτι ερωτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Exw yparksei sokolataki...alla den tha to ksanakanw ;)) Epishs an den exeis synaisthimata & den eisai sigouros gia ton allon den ksekinas kati...etsi gia dokimh...einai koroidia gia ton allon alla perissotero gia ton idio sou ton eayto...to klik ginetai apo thn arxh,den to pathaineis ksafnika argotera ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή