The official language of blog is Greek so if you want to translate it, you must choose to translate from Greek to your language...




Δυο βλέμματα συναντιούνται…
Δευτέρα, 24/08/2009


Δεν είναι δυο τυχαία βλέμματα... προέρχονται από δυο ανθρώπους που η ανάγκη τους να ανταλλάξουν μερικές κουβέντες και να έρθουν πιο κοντά είναι τόσο έντονη, που τα βλέμματα τους “μιλούν”…
Η επιθυμία που νιώθουν είναι τόσο μεγάλη που οι παλμοί της καρδιάς τους αρχίζουν να αυξάνουν, οι κόρες των ματιών τους συστέλλονται, το αίμα τους ρέει γρηγορότερα στον οργανισμό τους, η θερμοκρασία τους ανεβαίνει και το πρώτο σημάδι ιδρώτα στο μέτωπο τους αρχίζει να εμφανίζεται...
Επικοινωνία, αυτό επιζητούν και ένα απλό γεια είναι αρκετό ώστε από δύο ξένοι να αρχίσουν σταδιακά να χτίζουν την πρώτη τους επαφή.
Συμβαίνει…

Από μια απόσταση μέτρων που τους χώριζε πριν, τώρα μεσολαβεί λιγότερο από ένα… και η αγωνία τους για την απρόσμενη εξέλιξη είναι τόσο μεγάλη που το τρακ είναι εμφανές και στους δυο.
Κομπιάζουν…
Ξέρουν ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί, έτσι οι κινήσεις τους είναι διακριτικές, τα λόγια τους προσπαθούν να είναι λιγότερο αυθόρμητα για να μην ειπωθεί κάτι που μπορεί να προκαλέσει αρνητική εικόνα και η διάθεση τους αν και αρκετά στρεσαρισμένοι, είναι ανεβασμένη.
Εγρήγορση…
Η ώρα περνάει και ο πάγος αρχίζει να λιώνει… το κοινό ενδιαφέρον για εξερεύνηση του χαρακτήρα τους προκαλεί έναν διάλογο συνεχή, αδιάκοπο και ιδιαιτέρως ενδιαφέρον όπου στην εξέλιξη του ανακαλύπτουν τα κοινά σημεία τους, τις διαφορές τους, συζητούν για θέματα που αφορούν την ζωή τους ή κάποιων άλλων και μέσα από αυτά ανακαλύπτουν τον άγνωστο κόσμο που κρύβουν. Η πρώτη έντονη επιθυμία για σαρκική επαφή κεντρίζει το μυαλό τους και ένα άγγιγμα στο χέρι… από κάτι αστείο που ειπώθηκε είναι η καλύτερη ευκαιρία...
Έχει φτάσει η ώρα που η γνωριμία τους πρέπει να διακοπεί, όμως η θέληση για δεύτερη επικοινωνία είναι αμφίδρομη με αποτέλεσμα η ανταλλαγή των τηλεφώνων να είναι το στοιχείο που κυριαρχεί στο μυαλό τους, έτσι το νέο όνομα προστίθεται στο ευρετήριο τους και το νούμερο δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας.
Ικανοποίηση…
Και οι δυο φεύγοντας νιώθουν την επιθυμία να κάνουν χρήση του τηλεφώνου και να πουν έστω ένα <<αλήθεια, χάρηκα πολύ για την γνωριμία>>, δεν θα το κάνουν όμως γιατί κάποιος τους έμαθε να μην είναι τόσο αυθόρμητοι…, κάποιος τους έμαθε να κάνουν χρήση του τηλεφώνου μετά από μια - δυο μέρες και ας νιώθουν την επιθυμία από το πρώτο λεπτό.
Φυλάκιση…
Καθώς απομακρύνονται το πρώτο πράγμα που θα κάνουν είναι να περιγράψουν το όμορφο περιστατικό σε κάποιον που μοιράζονται τα μυστικά τους και έτσι ο κάθε ένας με αμέριστο ενθουσιασμό καλεί τον άνθρωπο που θέλει και εκδηλώνει την χαρά του για αυτή την αναπάντεχη συνάντηση… Το τηλέφωνο αρχικά είναι υπό μορφή διαλόγου όμως πολύ σύντομα παίρνει περιγραφικό ύφος που τους μετατρέπει από συνδιαλεγόμενους.. σε αφηγητή και ακροατή.
Περιμένουν να έρθει η ώρα που θα συνομιλήσουν μέσω τηλεφώνου και μέχρι τότε η εικόνα του άλλου περνάει πολύ συχνά από το μυαλό τους, έχουν υπάρξει πολλές στιγμές που φαντάζονται την οθόνη του κινητού τους να γράφει το όνομα που καταχώρησαν και κάποιες από αυτές την φορές την κοιτάνε… και σε κάθε ήχο κλήσης ή μηνύματος… ένα πρόσωπο έρχεται πρώτα στο μυαλό τους…
Ανυπομονησία…
Ο κατάλληλος χρόνος πέρασε και ο ένας από τους δυο κοιτάζοντας δειλά το κινητό του, αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να καλέσει. Ένας τυπικός διάλογος αρχικά, με στοιχεία άνεσης και από τους δυο θα κλείσει με αυτό που γνωρίζουν και θέλουν… την πρόταση για το πρώτο ραντεβού που φυσικά γίνεται αποδεκτή και έτσι κανονίζουν την ώρα και το μέρος. Κλείνουν το τηλέφωνο και το κοιτούν για ένα δευτερόλεπτο χαμογελώντας.
Ανακούφιση…
Το τι θα βάλουν, πως θα συμπεριφερθούν, σενάρια για το τι μπορεί να συμβεί μεταξύ τους στο πρώτο ραντεβού, είναι σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό τους δομώντας μια όμορφη διάθεση. Ξέρουν και οι δυο πως εκείνη η επικοινωνία τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας τους έχτισε πολύ καλές βάσεις και αυτή η ολιγόωρη συνάντηση ήταν αρκετή στο να τους κάνει να πιστεύουν ότι αυτό το πρώτο τους ραντεβού θα έχει θετική κατάληξη.
Αισιοδοξία…
Στα πρώτα δευτερόλεπτα αυτής της δεύτερης συνάντησης η χαρά τους είναι ζωγραφισμένη με ένα διάπλατο χαμόγελο…
Είναι λίγο αμήχανοι σε σχέση με το πως έφευγαν την προηγούμενη φορά, όμως πολύ σύντομα φτάνουν να αποκτήσουν την ίδια οικειότητα που ένιωθαν αποχωριζόμενοι ο ένας τον άλλο…
Η ώρα περνάει συζητώντας.... και σε ένα περιβάλλον όμορφο, ήρεμο, ικανό να βοηθήσει την επικοινωνία τους, είναι αυτό που κάνει τον ερωτισμό που προϋπήρχε… να διαχέεται πια στον χώρο. Σιγά σιγά η φωνή αλλάζει τόνο, οι επιθυμίες διαφοροποιούν το βλέμμα, το σώματα προσπαθούν να έρθουν σε επαφή και έτσι ο άντρας κάνει την πρώτη κίνηση…
Τα χείλη ενώνονται…


Όποια κ αν είναι η συνέχεια γι’ αυτούς τους δυο ανθρώπους, είχαν μια όμορφη εκκίνηση...

Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Υποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/Διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)

________________________________________________

9 σχόλια:

  1. panta ta grafeis toso oraia...les kai eisai sofos...aporo se mia dekaetia ti tha mas les.....mou aresei giati o tropos pou grafeis kanei ton anagnosti na sinodevei afto pou diavazei me tin eikona afton pou diavazei....kai pistevo ekei einai i epitixia ...kai san kripsinous pou eimai protimo na kratiso tin anonimia mou....m'aresoun ta keimena sou..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ase poy panta i ekkinisi, i arxi einai apo ta oraiotera kommatia enos flirt opoia kai na einai i e3eli3i toy... bravo giorgo oraio 8ema... ki oraia grafi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάς ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

    Δεν γνωρίζω σε δέκα χρόνια τι 8α σας λέω... το σίγουρο είναι πάντως πως θα συμβαίνει επαγγελματικά...

    Όσον αφορά την εκκίνηση, πιστεύω πως είναι ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα για κάποιον ώστε να κάνει μια νέα γνωριμία.. αυτές οι πρώτες μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν η μαγεία μπαίνει σε λειτουργία ..
    θαρρείς κ τα άστρα ευθυγραμμίζονται, λες και ο ουρανός ανοίγει..σκέφτεσαι πως αυτό είναι το δώρο σου , η αποζημίωσή σου..
    Ξαφνικά αισθάνεσαι μοναδικός κ το φως δύο προβολέων φωτίζει εσένα κ αυτό το..νέο πρόσωπο που μόλις εισέβαλε στη ζωή σου ενώ όλα τα άλλα γύρω σου σιωπούν κ λειτουργούν σε δεύτερο χρόνο.
    Έχεις αντιληφθεί σε χρόνο μερικών δευτερολέπτων πως σε πλημμυρίζουν συναισθήματα ευχάριστα, ναι.. συναισθήματα που σου δείχνουν τον δρόμο για το καινούργιο, το φρέσκο, το διαφορετικό, αυτό το γνώριμο κ πάντα ξένο μαγικό ταξίδι της γνωριμίας!!
    Εκεί που ξεκινάς να αφουγκράζεσαι την αύρα του άλλου, που προσπαθείς να ανιχνεύσεις στο βλέμμα του , στις κινήσεις του , στα λόγια του το ενδιαφέρον..τον πόθο..
    Πόσο όμορφες στιγμές..τόσο μοναδικές..αυτές που σε κάνουν να νιώθεις πως εκείνη ακριβώς την "μικρή" μεγάλη στιγμή μπορείς να φωτίσεις όλα τα αστέρια του ουρανού με ένα σου χαμόγελο!
    ..και ενώ ο ένας έχει χαθεί στη ματιά του άλλου και η μουσική μιλά κ για τους δυό , είναι η ώρα που η μικρή χαριτωμένη νεράϊδα κάνει την εμφάνισή της κ πασπαλίζοντας με αστερόσκονη κ τους δύο αφήνει την "μαγεία" να εξελιχθεί...

    -με αυτή λοιπόν τη μικρή κατάθεση σκέψεων που μου γέννησαν τα όσα έγραψες ήθελα απλά να τονίσω πως πράγματι το ταξίδι είναι αυτό το οποίο θα μας κερδίσει και θα μας χαρίσει στιγμές που είναι συναισθηματικός θησαυρός.
    Γι'αυτό ας προσπαθήσουμε να "ταξιδεύουμε" συχνότερα μα και να διατηρούμε αυτό το ταξίδι!

    ..και κάτι τελευταίο, αν κάποιος είναι μακριά από αυτή την αντίληψη ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσει.. ΤΙ συμβολίζει το δάσος και ΤΙ το δέντρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηρώ μας ταξίδεψες μέσα από το ταξίδι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή είναι Γιώργο η πεμπτουσία αυτού που συμβαίνει εδώ .. γίνεται η αρχή και έπειτα ... Είναι δηλαδή σαν να ανεβαίνεις σκαλοπάτια.. το ένα πάνω από το άλλο ..σου φτιάχνουν μια σκάλα και ο καθένας από μας βοηθάει στο "στήσιμό" της..το θέμα είναι στο τέρμα της να έχει ωραία θέα . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω πως την θέα την έχουμε εξασφαλισμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηρώ αυτό που έγραψες ήταν πανέμορφο...


    Υπομονή να κάνω μα ανυπόμονα σε καρτερώ...
    κλείνω τα μάτια μου να σε ακούσω,
    να αισθανθώ την πνοή που σε κρατά ζωντανό
    να κλέψω λίγη από δαύτην να ανασάνω...

    Τα χέρια σου τυλίγουν το κορμί μου
    τα χείλη σου ανταμώνουν τα χείλη μου
    χάνομαι σε σένα, μουδιάζω ολάκερη, είμαι πλέρια...

    Δεν είναι που μ' αγαπάς, δεν είναι που μ' ερωτεύεσαι
    Είναι που δυο ψυχές γινήκαν μια δύναμη...

    Όταν το χέρι μου κρατάς τι άλλο πια να κρατήσω για να κρατηθώ;
    Κουρνιάζω στη μαγεία σου...
    Βουλιάζω στο παραμύθι σου...
    Όταν η μαγεία σου με περικυκλώνει δεν φοβάμαι...

    Λαχταρώ να σε ανταμώσω
    να σου χαμογελάσω, να με φιλήσεις, να με αγγίξεις...
    ν' ακούσω την φωνή σου

    Τόσα σκέψεις τόσα όνειρα ψυχή μου
    άραγε να χωρούν σε μια χούφτα από χρυσόσκονη
    στον αέρα να φυσήξω μορφή να πάρουν
    κι απλόχερα ομορφιά να χαρίσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγκράτεια ή αυθορμητισμός ανταποκρίνεται καλύτερα στην ανθρώπινη επαφή και πού σταματάει το καθώς πρέπει για να παραχωρήσει τη θέση του στο αυθόρμητο, και αντιστρόφως?
    Αγωνιώδεις αυτές οι σκέψεις στις πρώτες απόπειρες...μόνο που τελικά δεν έχουν καμία σημασία, γιατί η χημεία και οι ψυχικές δονήσεις που δέχεσαι από τον άλλον και αντίστροφα έχουν βάλει από την αρχή τον θεμέλιο λίθο....
    το μαγικό κλίκ...
    Αλένα Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή