The official language of blog is Greek so if you want to translate it, you must choose to translate from Greek to your language...



Σεξ και έρωτας : Διαφέρουν?
Δευτέρα, 10/08/2009

Πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου μπερδεύει τις έννοιες ανάμεσα σε αυτά τα δυο, ενώ παράλληλα για κάποιους άλλους η διαφορά είναι σαφέστατη.
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ και ουσιαστικότερη διαφορά ανάμεσα στο σεξ και τον έρωτα είναι η ύπαρξη συναισθημάτων που συντροφεύουν το δεύτερο…
Το σεξ είναι η πράξη χωρίς κανένα συναισθηματικό χαρακτηριστικό να υπάρχει στην συνουσία, που σημαίνει ότι αναφερόμαστε σε 100 % σαρκική απόλαυση. Αντίθετα ο έρωτας είναι η συνουσία που πλημμυρίζει από συναισθήματα που ανεβάζουν το εγκεφαλικό επίπεδο της πράξης σε ανώτατα επίπεδα.

Πόσες φορές δεν έτυχε να έρθουμε κοντά με κάποιον χωρίς να συμβαίνει κάτι το εξαιρετικό εκείνη την στιγμή και να νιώθουμε τελείως διαφορετικά από άλλες φορές ?
Πόσες φορές δεν αγκαλιάσαμε κάποιον την στιγμή της συνουσίας σαν να είναι ο ένας και μοναδικός ?
Πόσοι από εμάς δεν έτυχε να ακούσουμε ότι κάποιος/α δάκρυσε κατά την διάρκεια της συνουσίας από ευτυχία ?
Αυτές είναι μερικές από τις στιγμές που κάνουν τον έρωτα να διαφοροποιείται από το ψυχρό σεξ.
Ο έρωτες είναι ένα από τα ομορφότερα πράγματα που μπορεί να βιώνει κάποιος με διάρκεια…
Αντιθέτως…
Το *one night stand είναι μια ξεκάθαρη μορφή σεξ ακριβώς γιατί οι δυο πρωταγωνιστές γνωρίστηκαν μόλις πριν λίγες ώρες και κανένα συναισθηματικό στοιχείο δεν έχει υπάρξει μέχρι την συνεύρεση τους.
*One night stand συμβαίνει όταν δυο άνθρωποι που δεν γνωρίζονταν πριν, συναντιούνται για πρώτη φορά σε κάποιον χώρο και μετά από λίγες ώρες καταλήγουν στο κρεβάτι. Εξ ορισμού την επόμενη ημέρα θα πρέπει να μην διατηρήσουν επαφές.
Είναι λίγοι αυτοί που διατηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα τις επαφές τύπου one night stand, γιατί πολύ γρήγορα αντιλαμβάνονται πως είναι μια κενή διαδικασία, που αποτελείται από στοιχεία που αφορούν τις επιθυμίες του άντρα στο να κατακτήσει όλο και περισσότερα, από άμυνες της γυναίκας στο να προστατέψει κάτι που δεν θέλει να “δώσει”, αποτελείται από στοιχεία προσπάθειας εκμάθησης των επιθυμιών του άλλου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς επίσης από αμήχανες κινήσεις κ.α. Συμπερασματικά οι περισσότεροι συνηγορούν στο γεγονός ότι το one night stand προσφέρει κάποια ικανοποίηση, όχι όμως τόση ώστε να διαρκέσει για πολύ.
Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το one night stand είναι υπέροχο…
Αυτό συμβαίνει όταν η χημεία κάνει την εμφάνιση της… αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει συχνά…
Η ένταση είναι ένα στοιχείο που μπερδεύει μερικούς ανθρώπους στο να μπορέσουν να κατηγοριοποιήσουν σωστά αυτά τα δυο. Πολλές κυρίως γυναίκες χρησιμοποιούν την λέξη ΕΡΩΤΑ ως μια πράξη που συνδυάζει κάτι τρυφερό, χωρίς προστυχιές και αγριότητες…
που όμως είναι σαφέστατα λάθος.
Ο έρωτας μπορεί να είναι το ίδιο χυδαίος, το ίδιο παθιασμένος, το ίδιο επιθετικός και ζωώδης όπως ακριβώς και το σεξ με την διαφορά ότι συμβαίνει με έναν άνθρωπο που τα συναισθήματα σου γι' αυτόν είναι υπαρκτά ανεξαρτήτου έντασης.
Η διάρκεια πολλές φορές μπερδεύει την κρίση των ανθρώπων...
Το "ένα στα γρήγορα" είναι πάντα συνδεδεμένο με το σεξ, όμως... δεν είναι έτσι. Δεν έχει καμία σχέση το πόσο γρήγορα ή αργά τελειώνει η ερωτική πράξη ώστε βάση αυτού να της δώσουμε και την κατάλληλη ταμπελίτσα!
Συχνά οι άνθρωποι βάζουν χρονικούς περιορισμούς και αναρωτιούνται αν μπορεί κάποιος να κάνει έρωτα μετά από μια εβδομάδα γνωριμίας του με κάποιον, μετά από 3 μέρες ή ακόμα και μετά από μια μέρα.
Η απάντηση είναι απλή και δεν είναι άλλη από το ότι ΜΠΟΡΕΙ, διότι κανένας δεν είναι ικανός να βάλει όρια στην καρδιά κανενός, ακόμα και αν η εκδήλωση συναισθημάτων είναι εξαιρετικά σύντομη για τα συνήθη δεδομένα.
Ένα ζεστό γεμάτο πόθο βλέμμα, μια όμορφη και ουσιαστική επικοινωνία, ένα διακριτικό άγγιγμα συνοδευόμενο από αυτή την πολυπόθητη ανατριχίλα, ένα τρυφερό χάδι ή ένα παθιασμένο φιλί ίσως είναι ικανά να πυροδοτήσουν αυτό που άλλοι αρνούνται και ίσως τελικά ο έρωτας να μην είναι τόσο δύσκολος...
Στην εποχή μας υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα…
Οι γυναίκες προτιμούν να μην κάνουν σεξ και οι άντρες προτιμούν να μην κάνουν έρωτα…
Αυτή η διαφορετικότητα στο DNA μας που μας δημιουργεί διαφορετικές ανάγκες ανά φύλο, συναισθηματική κάλυψη για τις γυναίκες δηλαδή και σαρκική απόλαυση για τους άντρες και που θα έπρεπε να συμβαίνουν και τα δύο με την ίδια ακριβώς ένταση και στα δυο φύλα, είναι ένας από τους λόγους που έχει δημιουργηθεί το επικοινωνιακό χάσμα.

Και το Σεξ και ο Έρωτας καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες και είναι η καταλληλότερη επιλογή ανάλογα τον άνθρωπο και την φάση που βρίσκεται…

Ας απολαύσουμε την κάθε στιγμή ξεχωριστά, όποια μας αντιπροσωπεύει κάθε στιγμή…

Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Yποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/Διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)

________________________________________________

4 σχόλια:

  1. fysika kai diaferoyn, oso sex kai na kaneis kai me opoion,tin ikanopoiisi pou perneis apo ayton me ton opoio eisai eroteymenos i agapas den einai to idio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Einai duo entelws diaforetika pragmata opws enoite k apo tis onomasies pou tous exoun dwthei... to mono pragma to opio enwnei autes tis duo lekseis einai mono duo swmata!!..to sex einai pisteuw ena keno eswterikwn sinaisthimatwn k mia anagkh ikanoipiishs tou swmatos..o erwtas einai autos o opios se gemizei k se plimirizei me eswterika sunaisthimata k niwtheis tin agaph k tin entash tou na gineis ena swma me ton allon..!!mikri eksereunhtria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. George, συμφωνω απόλυτα με την αποψή σου. Όταν το άγριο σεξ έχει μέσα έρωτα είναι ότι καλύτερο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όμως.... γιατί υπάρχει τόση σύγχυση γι αυτό????

    ΑπάντησηΔιαγραφή