The official language of blog is Greek so if you want to translate it, you must choose to translate from Greek to your language...




Just for fun...
Τετάρτη 30/09/2009



Όσο
πιθανό είναι οι γυναίκες να σταματήσουν να τρέχουν σαν τον Κεντέρη από τον φόβο τους που ένα μικρο σκυλάκι τις πλησίασε στον δρόμο, τόσο πιθανό είναι οι άντρες να σταματήσουν να ξενο κοιτάζουν !!!


Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Υποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)

________________________________________________


Οι λάθος πρώτες εντυπώσεις…
Δευτέρα 28/09/2009


Μου έχει ζητηθεί να αναλύσω τις περιπτώσεις εκείνες όπου τείνουμε να ερωτευθούμε κάποιον που αρχικά δεν δείχνει να έχει τα εξωτερικά , εσωτερικά ή και τον συνδυασμό αυτών των δύο χαρακτηριστικών που θα θέλαμε βάσει των “θέλω” μας και του προσωπικού μας γούστου και που τελικά χωρίς να γνωρίζουμε το πως… συμβαίνει.

Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε αυτό το συμβάν ξεχωριστά σε κάθε φύλο θα δούμε πως είναι κάτι που συμβαίνει περισσότερο στις γυναίκες και λιγότερο στους άντρες και γι’ αυτό δεν ευθύνεται κανένας άλλος παρά μόνο τα γονίδια:

Άντρες: Είτε μπορούμε να δεχτούμε μια πραγματικότητα είτε θέλουμε να εθελοτυφλούμε ως προς αυτήν, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών δεν είναι εγκεφαλικοί. Η οπτική τους φύση φέρνει την εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας σε πρώτο πλάνο με αποτέλεσμα τα εγκεφαλικά ερεθίσματα που δέχονται να είναι κυρίως από την “βιτρίνα” της. Αυτή η γονιδιακή τάση τους καθιστά σχεδόν αδύνατους στο να παρασυρθούν από άλλες κινήσεις που μπορεί να κάνει μια γυναίκα έχοντας πρώτα χάσει το στάδιο της “βιτρίνας”. Μην ξεχνάμε εδώ πως η ομορφιά είναι υποκειμενική, άρα καθώς μιλάμε για την “βιτρίνα” κάθε ανθρώπου, εννοούμε αυτό που βλέπει ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά και μπορεί να ταιριάζει ή όχι στα δικά του μάτια και μόνο... Συνοψίζοντας λοιπόν τα παραπάνω συμπεραίνουμε πως αν στα μάτια ενός άντρα δεν είναι αρεστό αυτό που βλέπει, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να επηρεαστεί, όχι ακατόρθωτο όμως…
Η εικόνα ενός ανθρώπου στα μάτια κάποια άλλου είναι κάτι που συνηθίζεται μετά από ένα χρονικό διάστημα και το αποδεικνύουν όλες αυτές οι φορές που έτυχε να εντυπωσιαστούμε από κάποιον πολύ εμφανίσιμο άνθρωπο και μετά από λίγο καιρό να μας φαίνεται <<ε, οκ>> και από όλες εκείνες τις φορές που έτυχε να δούμε κάποιον που η εικόνα του μας ξένιζε λίγο και μετά από καιρό μας φαινόταν <<κάπως καλύτερη>>. Το σημαντικότερο στοιχείο λοιπόν για έναν οπτικό άντρα είναι να αποδεχτεί την “βιτρίνα”… και μόλις συμβεί αυτό θα αρχίσει να δέχεται εγκεφαλικά ερεθίσματα που δεν θα προέρχονται πλέον από την εικόνα, αλλά από την ψυχή…

Γυναίκες : Μια δυνατή προσωπικότητα, ένα δυνατό βλέμμα, ένα υπέροχο χαμόγελο, η έντονη αίσθηση του χιούμορ, μια ευγενική χειρονομία, ένα αληθινό ενδιαφέρον, ένα τυχαίο άγγιγμα, μια γλυκιά κουβέντα, ένα ζεστό χάδι, ένα άγγιγμα ψυχής…. ένα από όλα αυτά και όχι όλα μαζί είναι πολλές φορές αρκετό ώστε η τόσο τρυφερά δομημένη προσωπικότητα μιας γυναίκας να εκτιμήσει τον άνθρωπο που έχει απέναντι της και να μετατρέψει την εικόνα του σε κάτι ασήμαντο. Η εγκεφαλική τους φύση τις καθιστά πιο ευάλωτες στο συναίσθημα σε σχέση με τους άντρες , ακριβώς γιατί πολλά περισσότερα στοιχεία είναι εκείνα που μπορούν να τους πυροδοτήσουν τον ενθουσιασμό, άρα και τον έρωτα. Καθώς λοιπόν κάποια αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να της κεντρίζει το ενδιαφέρον κάποιος που ακόμα και στα μάτια της δεν είναι εμφανίσιμος ή είναι “κατώτερος” της όπως ακούγεται συχνά, ας κοιτάξει βαθιά μέσα της να βρει ποια είναι αυτή η πτυχή της ψυχής της που αγγίζει…

Οι γνώμες για το ποιος βρίσκεται σε ευνοϊκότερη θέση ανάμεσα στα δύο φύλα είναι διφορούμενες μιας και μια μερίδα ανθρώπων υποστηρίζει πως οι άντρες είναι περισσότερο προστατευμένοι από το να πληγωθούν από έναν λανθασμένο βιαστικό έρωτα ενώ παράλληλα υπάρχει η άποψη πως αυτό τους κάνει ψυχρούς και ρηχούς στις επιλογές τους.
Από την άλλη μεριά όμως για κάποιους άλλους είναι προτιμότερο να μπορείς να ζεις το συναίσθημα του έρωτα ευκολότερα όπως δηλαδή συμβαίνει στην γυναικεία ψυχολογία, ζώντας έτσι περισσότερες όμορφες στιγμές από τους άντρες μέσω της ύπαρξης αυτού του συναισθήματος στην ζωή τους και ας υποστηρίζουν κάποιοι άλλοι πως είναι επιπόλαιο.

Το να ερωτευτεί κάποιος κάποιον που δεν έδειχνε ή δείχνει να είναι στα αρχικά θέλω του είναι απόλυτα υγιές και γνώριμο. Όταν μιλάνε οι ψυχές πρέπει οι άνθρωποι να αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο να εξελίξει μόνος του τις επιθυμίες του χωρίς να βάζουν φραγμούς.

Έρωτας είναι…. και αν συμβαίνει με κάποιον που δείχνει να είναι μας ταιριάζει…

τότε δείχνει λάθος…



Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Υποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)

________________________________________________





Συζήτηση μεταξύ των μελών...
Τετάρτη 23/09/2009




Ποια είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να προσέχει ένα ζευγάρι ώστε να μπορεί να διατηρεί την σχέση του "
ζωντανή" ?





Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Yποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)

________________________________________________



Σχέσεις εξ αποστάσεως…
Δευτέρα 21/09/2009


Τηλέφωνα, μηνύματα, υπολογιστές και διακεκομμένες συναντήσεις...

Στους περισσότερους έχει τύχει έστω και μια φορά να δοκιμάσουν μια σχέση εξ αποστάσεως και όλοι πριν συμβεί είχαν το ίδιο ερώτημα…. Θα αντέξει?

Το αν θα αντέξει ή όχι είναι κάτι που εξαρτάται από την διάθεση του ζευγαριού να “παλέψει” ώστε να υπερνικήσει την απόσταση, όμως η διάθεση είναι το αποτέλεσμα των ψυχολογικών διεργασιών που συμβαίνουν εσωτερικά και ως στοιχεία που αποτελούν αυτή τη χημική αντίδραση είναι κάποιοι παράγοντες όπου μεταξύ άλλων οι σημαντικότεροι είναι ο χρόνος το συναίσθημα και το φλερτ.

Ο χρόνος που θα διαρκέσει η σχέση υπό αυτές τις συνθήκες είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την ψυχολογία του ζευγαριού σε έντονο βαθμό. Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιληφθεί το ζευγάρι την επερχόμενη χρονική διάρκεια φέρνει διαφορετικές αντιδράσεις όπως π.χ. αν είναι θετικά προσκείμενοι θα πουν πως <<δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε γιατί θα αντέξουμε>> ή αν είναι αρνητικά προσκείμενοι <<δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε από τώρα, ας περιμένουμε να περάσει ο καιρός και βλέπουμε>>. Βλέπουμε λοιπόν πως ο χρόνος εμφανίζεται αρχικά ως απογοήτευση που όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι αρκετή ώστε να τους κάνει να μην προσπαθήσουν και να κρίνουν εκ των έσω.. Υπάρχει φυσικά και το ποσοστό ζευγαριών που θα αποφασίσουν να μην προσπαθήσουν και είναι εκείνα τα ζευγάρια που “γονατίζουν” στην ιδέα νιώθοντας πως είναι μάταιο…

Η ύπαρξη συναισθημάτων είναι ένας ακόμα παράγοντας που όσο κ αν φαντάζει περίεργο μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τις αποφάσεις του ζευγαριού. Ποσοστιαία τα συναισθήματα είναι η κυριότερη πηγή αντοχής τους διότι είναι η ουσιαστικότερη “γέφυρα” ανάμεσα τους συνδέοντας τα δύο διαφορετικά σημεία της υδρογείου στα οποία βρίσκονται. Υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων όμως πού τα συναισθήματα τους για τον άλλο τους κάνει να φύγουν από την δύσκολη κατάσταση που τείνουν να εισέλθουν κι αυτό λόγω προηγούμενης κακής τους εμπειρίας σε παρόμοια κατάσταση. Όσοι προσπάθησαν μια φορά να ζήσουν μια τέτοια σχέση και βίωσαν την δυσκολία του να αγαπάς κάποιον που απέχει από την καθημερινότητα σου, είτε τελικά η σχέση άντεξε είτε όχι, αποφασίζουν να μην επιτρέψουν ξανά στον εαυτό τους να περάσουν τις ίδιες δυσκολίες. Αυτοί που απέτυχαν να αντέξουν λένε << η σχέση εξ αποστάσεως “δεν δουλεύει”>> ενώ αυτοί που άντεξαν λένε <<μπορεί να άντεξα τότε αλλά δεν θέλω να το ξανά περάσω”>>.

Το φλερτ με άλλους ανθρώπους όσο είναι εν εξελίξει η σχέση αυτής της μορφής, είναι κάτι που μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα μιας και ο συνδυασμός της αποχής του άλλου, της μη συναισθηματικής κάλυψης και η υποδόρια απογοήτευση που υποβόσκει από την αρχή, είναι ικανός να σε απαγκιστρώσει από τον στόχο σου που δεν είναι άλλος από το να αντέξεις. Δυστυχώς υπό αυτές τις συνθήκες είναι πολύ πιο εύκολο το ενδιαφέρον κάποιου που δεν μας αφήνει αδιάφορους να μας αποσπάσει την προσοχή, κάτι που θα ήταν δυσκολότερο σε κανονική σχέση. Έτσι το φλερτ σιγά σιγά και χωρίς καν να το κάνουμε εσκεμμένα στρέφει το βλέμμα μας αλλού και το μυαλό μας αρχίζει να εστιάζει σε νέα ενδιαφέροντα.

Οι περισσότερες σχέσεις εξ αποστάσεως στην αρχή ή κατά την διάρκεια τους διαλύονται και αυτό γιατί οι παραπάνω παράγοντες επιφέρουν συνήθως αρνητικό αποτέλεσμα στην χημική αντίδραση που προ αναφέρθηκε.

Υπάρχει και μια κατηγορία ανθρώπων που ξεκινούν σχεδόν απευθείας με σχέση εξ αποστάσεως, είτε γιατί έτυχε να γνωριστούν μέσω ιντερνέτ και να έρθουν πιο κοντά, είτε γιατί γνωρίστηκαν στις διακοπές και πέρασαν κάποιες μέρες μαζί, είτε γιατί πολύ σύντομα από την γνωριμία τους έπρεπε δυστυχώς να συνεχίζουν με αυτή την μορφή κ. α. Αυτές οι σχέσεις εξ αποστάσεως στην συντριπτική πλειοψηφία τους διαλύονται και τις περισσότερες φορές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μιας και δεν υπάρχουν “βάσεις” να στηριχθούν. Ο αρχικός τους ενθουσιασμός για το καινούργιο που εισχώρησε στην ζωή τους δεν είναι ικανός να συντηρήσει την σχέση σε βάθος χρόνου, μιας και δεν έχουν ζήσει στιγμές που να τους έχουν “δέσει” μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να “παλεύουν” για μια σχέση με έναν “άγνωστο” με συναισθήματα ανύπαρκτα ή ανίσχυρα, που σημαίνει πως λείπει το σημαντικότερο γεφύρωμα που θα τους κρατούσε ενωμένους…

Το αποτέλεσμα των σχέσεων εξ αποστάσεως από τα παραπάνω είναι κυρίως αρνητικό, όμως όπως σε κάθε θέμα που γράφω έτσι και εδώ δεν αφορά το 100 % των ανθρώπων. Όποιος είναι στα πρόθυρα μιας τέτοιας σχέσης, ας έχει στο μυαλό του πως εκείνος μπορεί να είναι η εξαίρεση και να κάνει την προσπάθεια του, αποδεικνύοντας στο τέλος για μια ακόμα φορά πως το νόμισμα έχει δύο όψεις.


Ειλικρινά εύχομαι να με διαψεύσετε και να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι κι ας είναι μακριά…


Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Υποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)

________________________________________________




Just for fun...
Τετάρτη 16/09/2009



Μερικοί άντρες βλέπουν τις γυναίκες σαν τα σφηνάκια, τελειώνει η πρώτη γύρα.. και πάνε για την δεύτερη!






Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Υποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)

________________________________________________




Η έλλειψη επιβεβαίωσης των αντρών…
Δευτέρα 14 /09/ 2009

Με αυτό το κείμενο δεν έρχομαι να ελαφρύνω την κακή συνήθεια των ανδρών στο να ξενοκοιτάνε ή να τσιλημπουρδίζουν… απλώς να φωτίσω μία μικρή πτυχή που είναι απόλυτα αληθινή και τους διαχωρίζει σαφέστατα από τις γυναίκες, προσθέτοντας ένα ακόμα λόγο από τους πολλούς στο γιατί είναι “γουρούνια”.

Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές στην καθημερινότητα των δύο φύλων έχει να κάνει με το ποσοστό επιβεβαίωσης που δέχονται. Η επιβεβαίωση ας φανταστούμε πως είναι το υγρό μέσα σε ένα δοχείο με μία τρύπα στο κάτω μέρος του μέσα στον οργανισμό μας, όπου ο δεύτερος μας ζητά να είναι πάντα γεμάτο γιατί έτσι καταφέρνει να μας δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας, όπου μας κάνει να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχουμε - είμαστε. Καθημερινά λοιπόν από αυτό το δοχείο χάνεται υγρό (επιβεβαίωση) όπου καλούμαστε να το αναπληρώσουμε είτε άμεσα είτε ετεροχρονισμένα.

Η καθημερινή επιβεβαίωση μιας γυναίκας είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από αυτήν του άντρα, μιας και θα δεχτεί πολλές μικρές δόσεις πηγαίνοντας στην δουλειά και βλέποντας εκεί το ενδιαφέρον συνεργατών ή πελατών της, πειράζοντας την στον δρόμο προσπαθώντας να την κατακτήσουν, ακούγοντας μια κόρνα ξέροντας πως είναι γι΄ αυτήν, έχοντας 3 τηλέφωνα – μηνύματα από άντρες που την διεκδικούν ή βγαίνοντας για ένα ποτό και έχοντας ως τελικό απολογισμό π.χ 2 άντρες να την έχουν “καρφώσει” ή πλησιάσει. Όλα αυτά μαζί ή ένα από αυτά ξεχωριστά, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο μιας γυναίκας που έχουν ως τελικό αποτέλεσμα το υγρό του δοχείου να παραμένει στην θέση του.

Δυστυχώς όμως αν ένας άντρας περπατήσει στον δρόμο ή βρίσκεται στο μετρό, καμία δεν θα τον “καρφώνει” επίμονα εκτός και αν μιλάμε για τον GEORGE CLOUNEY, καμία δεν θα του κορνάρει στο φανάρι ή πολύ περισσότερο να του κάνει καμάκι και προφανώς καμία δεν θα του την πέσει σε ένα μαγαζί λαμβάνοντας υπόψη πως οι περισσότερες γυναίκες διατηρούν ακόμα το πατροπαράδοτο σύστημα Θηράματος – Κυνηγού.

Αν λοιπόν σκεφτούμε τα δεδομένα, βλέπουμε πως οι γυναίκες δέχονται καθημερινά παθητικά ενέσιμες ποσότητες επιβεβαίωσης (είτε την επιζητούν είτε όχι) διατηρώντας έτσι την αίσθηση πληρότητας τους, σε αντίθεση με τους άντρες που πρέπει ενεργητικά να την δημιουργήσουν.

Η ανθρώπινη φύση ποτέ δεν είναι ικανοποιημένη με αυτό που έχει, πάντα θέλει κάτι περισσότερο… Έτσι ακριβώς λειτουργεί και η επιβεβαίωση στον οργανισμό μας. Όταν λοιπόν μιλάμε για ένα ζευγάρι, καταλαβαίνουμε πως η παθητική τόνωση της γυναίκας την κάνει να είναι ήρεμη και ικανοποιημένη, ακριβώς γιατί έχει μια σχέση, όμως δέχεται και την αποδοχή των υπολοίπων, ενώ ο άντρας έχει μια σχέση αλλά προσπαθεί ενεργητικά να συμπληρώσει την ποσότητα επιβεβαίωσης που του λείπει από την αποδοχή των υπολοίπων γυναικών.

Ένα λογικό ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί είναι:
Άντε και δεχόμαστε πως ο άντρας πρέπει να παίξει για να πάρει την επιβεβαίωση που επιζητεί, πρέπει όμως να φτάσει στο άλλο άκρο και να απατήσει για να είναι ικανοποιημένος? Δεν του αρκεί το απλό παιχνίδι? Το απλό παιχνίδι αρκεί σε αυτόν που δεν ντρέπεται ή δυσκολεύεται να “παίξει” με τις γυναίκες. Αυτός που μπορεί να “παίξει” και να πάρει με την σειρά του μικρές δόσεις, δεν αισθάνεται την ανάγκη να πάει με την άλλη ώστε να νιώσει πλήρης. Όλοι οι υπόλοιποι όμως που δεν μπορούν, πέφτουν με τα μούτρα στην παραμικρή ευκαιρία που τους δημιουργείται προκειμένου να ικανοποιήσουν την έλλειψη επιβεβαίωσης τους.

Αντιλαμβάνομαι πως ίσως ακούγεται σαν δικαιολογία όμως αντικειμενικά η παθητική πληρότητα που έχουν οι γυναίκες τις κάνει να μην αντιλαμβάνονται την ανάγκη των ανδρών να νιώσουν την ίδια πληρότητα και που ο μόνος τρόπος γι αυτούς είναι να την δημιουργήσουν.

Οι άντρες ας μην με “Θεοποιήσετε” και οι γυναίκες ας μην με “λιθοβολήσετε” με σχόλια πριν ξαναδιαβάσετε προσεκτικά την πρώτη παράγραφο αυτού του κειμένου…


Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Yποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)

________________________________________________



Συζήτηση μεταξύ των μελών...

Τετάρτη, 09/09/2009




Γιατί ακόμα και σήμερα οι άνθρωποι βάζουν ταμπελίτσες ανάλογα με τις σεξουαλικές προτιμήσεις των γυναικών ?






Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Yποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)

________________________________________________




Just for fun...
TETAΡΤΗ 02/09/2009

Αν είσαι άντρας: Αν μια γυναίκα σου πει πως θα σε πάρει σε λίγο τηλέφωνο και δεν καλέσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες... διέγραψε το τηλ. της, δεν θα σε πάρει ποτέ.

Αν είσαι γυναίκα: Αν ένας άντρας σου πει πως εκείνος θα σε πάρει σε λίγο και δεν το κάνει μέσα στις επόμενες 24 ώρες, μην διαγράψεις το τηλ. του... θα σε πάρει όταν ξεμείνει από καβάτζες!




Μην ξεχνάμε να βάζουμε όνομα στα σχόλια μας...
(Yποβολή σχολίου ως ---> Όνομα/διεύθυνση URL ---> Γράφουμε όνομα ---> Αφήνουμε την Διεύθυνση URL κενή ---> Συνέχεια)

________________________________________________